Adobe Creative Suite 3 programcsomag: budapesti bemutató

Kovács Attila, 2007. április 26. 15:21
A közel hétszáz résztvevővel Budapesten ma megtartott Adobe CS3 Roadshow nevű konferencia keretében, az Adobe Creative Suite 3 (CS3) bejelentése kapcsán, sajtótájékoztatóra is sor került. Az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban a következő témákról volt szó: újdonságok a SC3-ban, CS3 kreatív, design és DTP szoftverek, CS3 webes szoftverek, az Adobe CS3-mal kapcsolatos tervek és piaci lehetőségek világ- és régiószerte.
A sajtótájékoztatón részt vett Christopher Brennan, az Adobe közép- és kelet-európai értékesítési igazgatója, aki a CS3 potenciáljáról és stratégiai hátteréről adott  felvilágosítást; Christoph Sahner kommunikációs menedzser és Mirko Ledic üzletfejlesztési menedzser, akik a CS3 legújabb és legérdekesebb jellemzőit, funkcióit  mutatták be. A Sahner és Ledic által tartott sajtótájékoztató után  a CS3 gyakorlati kipróbálására is lehetőség nyílt.

Az Adobe Systems szorosan integrált és szinte minden kreatív munkafolyamatot kiszolgáló Adobe Creative Suite 3 (CS3) termékcsaládja az Adobe és a Macromedia termékei legjavát egyesíti, kreatív lehetőségeket biztosítva a tervezők és fejlesztők számára a nyomdai, webes, mobil, interaktív, film és videó előállításhoz. A CS3 hat teljesen új összeállításban jelentkezik. Idetartozik az Adobe Creative Suite 3 Design Premium és Design Standard kiadás, az Adobe Creative Suite 3 Web Premium és Web Standard kiadás és az Adobe Creative Suite 3 Production Premium. A termékcsaládot az Adobe Creative Suite Master Collection teszi teljessé, amely egy dobozban tartalmazza az Adobe 12 új tervező és fejlesztő alkalmazását, és így a valaha bemutatott legátfogóbb kreatív környezetet kínálja.

A legtöbb Adobe Creative Suite 3 kiadás univerzális alkalmazásként PowerPC és Intel alapú Mac-ekre is kapható lesz, és mind a Microsoft Windows XP, mind a Windows Vista operációs rendszert támogatni fogja. A felhasználók tapasztalni fogják, hogy az Intel alapú Macintosh rendszereken és a legújabb Windows hardveren is alapból futó Creative Suite 3 teljesítménye és sebessége is nagyságrenddel jobb.

A felhasználói igények alapján született Adobe Creative Suite 3 kiadás- és önálló termékválasztéka bármilyen tervezési témában teljes körűen támogatja a legkorszerűbb munkafolyamatokat. A felhasználók hat teljesen új csomagból vagy 12 önálló verziófrissítéséből, úgymint a Photoshop CS3, a Photoshop CS3 Extended, az InDesign CS3, az Illustrator CS3, a Flash CS3 Professional, a Dreamweaver CS3, az Adobe Premiere Pro CS3 és az After Effects CS3 választhatnak.

A változatos tervezési igények kielégítése érdekében az Adobe Creative Suite 3 egy-egy kiadása az Adobe kreatív termékeiből különböző összeállítást tartalmaz: az Adobe Creative Suite 3 Design Premium nyomdai, webes, interaktív és mobil tervezéshez biztosít nélkülözhetetlen eszközkészletet, míg az Adobe Creative Suite 3 Design Standard a professzionális nyomdai tervezésre és előállításra helyezi a hangsúlyt. Az Adobe Creative Suite 3 Web Premium a vezető webes tervező és fejlesztő eszközöket párosítja, az Adobe Creative Suite 3 Web Standard pedig a professzionális webfejlesztőket szolgálja ki. Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium ugyanakkor a videós szakemberek komplett utómunka megoldása. Végül a 12 új kreatív alkalmazást mind egy dobozban tartalmazó Adobe Creative Suite 3 Master Collection segítségével a felhasználók minden médiumra tervezhetnek, legyen az nyomtatás, web, interaktív, mobil, videó vagy film.

Az Adobe Creative Suite 3 család a mobil fejlesztést és a sokoldalú videótartalom kiadást helyezi középpontba. A kreatív szakemberek a kibővült Creative Suite 3 családdal az Adobe hatékony videó technológiáit platformtól függetlenül is elérhetik. Emellett a csomag új, közös eleme, az Adobe Device Central (lásd a külön kommünikét) jelentősen javítja a mobil kézikészülékekre fejlesztő kreatív szakemberek termelékenységét. A termékcsalád egyéb megosztott jellemző közé tartozik az Adobe Bridge CS3 frissített verziója, amely a Version Cue CS3, az Acrobat Connect és a kibővült Adobe Stock Photos szolgáltatás azonnali elérését biztosítja.

Az Adobe Creative Suite 3 Design Premium és Standard, illetve az Adobe Creative Suite 3 Web Premium és Standard forgalmazása 2007. áprilisában kezdődik. Az Adobe Creative Suite 3 Production Premium és az Adobe Creative Suite 3 Master Collection Intel alapú Mac OS X rendszerekre, valamint Microsoft Windows XP és Windows Vista platformra kiadott változatának nemzetközi forgalmazása 2007. harmadik negyedévében kezdődik. Valamennyi összeállítás beszerezhető lesz az Adobe hivatalos viszonteladóin keresztül és az Adobe áruházában a következő címen: www.adobe.com/store. Az Adobe Creative Suite 3 Design Premium kalkulált fogyasztói ára 599000 forint, az Adobe Creative Suite 3 Web Premiumé 509000 forint, az Adobe Creative Suite 3 Production Premiumé 599 000 forint, az Adobe Creative Suite 3 Master Collectioné pedig 839000 forint. Az árak ÁFA nélkül értendők. Az Adobe felhasználók számos frissítési lehetőséget vehetnek igénybe. A CS3 magyr nyelvű változatai ez év július elejétől lesznek elérhetők.
Kulcsszavak: multimédia Photoshop Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05