1 millió bázisállomás az Ericssontól

forrás Prim Online, 2007. május 14. 14:55
Az Ericsson leszállította egymilliomodik GSM-bázisállomását. Ez a tény mérföldkőnek számít a GSM-technológia története szempontjából, amely 1991-es bevezetése óta több mint 2,3 milliárd felhasználó összeköttetését tette lehetővé. Mostanára az Ericsson több mint 100 országban telepített GSM-hálózatot. Az egymilliomodik GSM-bázisállomás tulajdonosa az MTN Nigeria mobilszolgáltató.
Az Ericsson első bázisállomását 1991-ben szállította a Mannesmann részére, Németországba. Ezt követően az Ericsson hamar a GSM-technológia piacának vezető erejévé vált. A GSM-szolgáltatások iránti igény növekedésének eredményeképpen az Ericsson ugyanannyi GSM-bázisállomást szállított 2004 és 2007 között, mint az 1991-től 2003-ig terjedő időszakban.

A GSM által biztosított költséghatékonyság, a készülékek széles választéka és a 3G-rendszerekre való áttérés lehetővé tétele hozzájárult a GSM-technológia pozíciójának biztosításához mind a gyorsan növekvő, mind az érett piacokon.

Az erőteljes növekedés várhatóan tovább folytatódik. A GSMA, a GSM kereskedelmi világszövetsége szerint a világ összes GSM-előfizetőjének száma 2007 folyamán várhatóan havonta 40 millióval növekszik majd. Indiában és Kínában jelenleg minden hónapban több mint 10 millió új előfizető csatlakozik. Az Ericsson egyedül Indiában negyedóránként telepít új GSM-bázisállomást.

Kurt Jofs, az Ericsson ügyvezető alelnöke és a hálózati üzletág vezetője a következőket nyilatkozta: „16 év alatt a GSM-telepítések a lassulás legcsekélyebb jelét sem mutatták. Várakozásaink szerint 2007. az ötödik egymást követő rekordév lesz a szállítások szempontjából. Az Ericsson elkötelezett az iránt, hogy mindenkinek minőségi kommunikációt szállítson. Továbbfejlesztjük a mobilinfrastruktúra fejlesztése terén elért szakértelmünket, hogy az Ericsson GSM-hálózataiba fektetett beruházások a jövőbeni igényeket is kielégítsék.”

Az Ericsson folyamatos technológiai vezető szerepe révén formálja a mobil és a széles sávú internetes kommunikáció jövőjét. Több mint 140 országban kínál innovatív megoldásokat, ezáltal segítve a világ leghatékonyabb kommunikációs vállalatainak létrejöttét.
Kulcsszavak: Ericsson GSM mobilhálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05