Mobilfunkcióval bővítené a Sony a PSP-t

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 11. 20:34

A New York Post értesülései szerint a Sony azt tervezi, hogy mobilfunkcióval is ellátja a jövőben hordozható játékgépét, a PlayStation Portable-t.

A tengerentúli lap a forrás megnevezése nélkül hírül adta, hogy a japán elektronikai konszern benyújtotta kérelmét az egyik szabadalmi hivatalnál a PSP mobilcsippel való felszerelésére vonatkozó eljárás levédésére. A Sony az újfejlesztésű konzol tulajdonosainak különböző letöltési lehetőségeket fog majd biztosítani. A beszámoló szerint videófájlokkal és egy azonnali üzenetküldő alkalmazással is kedveskedni fog a vállalat a vásárlóknak. Nemrég derült fény arra is, hogy a japán elektronikai konszern sikeres tárgyalásokat folytatott ez ügyben a brit BT Mobile társasággal.

A Sony feltehetőleg nincs megelégedve a hordozható konzol értékesítési számadataival, és a mobilcsip beépítésétől illetve a különböző szolgáltatásoktól várja a PSP népszerűségének növekedését. A két évvel ezelőtt piacra dobott hordozható konzolból mostanáig világszerte 25 millió kelt el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05