Pointsec termékekkel erősödő Check Point

Kovács Attila, 2007. július 16. 11:43

Az angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette a Pointsec adatvédelmi megoldásainak elérhetőségét. A svéd Pointsec Mobile Technologies cég akvizíciójával a Check Point az adatbiztonság területére is kibővíti üzleti tevékenységét. Termék- és szolgáltatáskínálatának szélesítése, valamint azok menedzselhetőségének növelése révén, a Check Point újabb biztonsági kihívásoknak kíván felelni.

A Pointsec adatvédelmi megoldások bizonyítottan magas szintű védelmet nyújtanak az asztali gépek, a laptopok és a mobil eszközök számára, titkosítással, port menedzsmenttel és a hordozható tárolók titkosításával. Ezen megoldások könnyedén alkalmazhatóak a különböző méretű hálózatokban, a felhasználók tevékenységére való különösebb hatás nélkül.

A Check Point adatbiztonsági termékei a Pointsec révén így növekedtek: a Pointsec PC biztosítja a merevlemez teljes titkosítását; a Pointsec Protector teljes port és tárolóeszköz felügyeletet nyújt; a port-ellenőrzésnek, a tartalomszűrésnek és a titkosításnak köszönhetően megakadályozható az üzleti szempontból érzékeny információk másolása a vállalati asztali és hordozható számítógépekről. A  Pointsec Mobile titkosítja az eszközökön és a hozzájuk kapcsolódó memóriakártyákon található fájlokat, így teljes körű adatvédelmet nyújt a Symbian, Pocket PC, a Windows Mobile és a Palm operációs rendszereken. A SmartCenter for Pointsec valamennyi Pointsec termék számára biztosítja a központi felügyeletet.

Gil Schwed alapító és elnök-vezérigazgató a sajtónak kijelentette, a Check Point új stratégiája a jövő biztonsági architektúrájának kialakítására összpontosít. A Pointsec termékekkel és szolgáltatásokkal tovább erősítik hálózati biztonsági infrastruktúrájukat, és ezzel párhuzamosan kiegészítik azt az adatvédelemmel. A Check Point első embere meg van róla győződve, hogy napjainkban az ügyfelek számára az egyik legnagyobb probléma, hogy a biztonsági megoldások még mindig túl fragmentáltak. Sok jó technológia létezik, azonban az évek során reaktív módon alkalmazták őket. A különböző megoldások nem mindig működnek együtt megfelelően, ugyanakkor felügyeletük sokszor nehéz feladatot jelent. Schwed szerint a vállalatoknak és a különböző szervezeteknek megfelelő integrációra és proaktív megközelítésre van szükségük. „Éppen ez az, amit mi kínálunk: kontrolált, felügyeleti alapokon nyugvó biztonság” – mondta Schwed.

Mint ismeretes, ez év február 12-én a Check Point bejelentette, hogy a vállalat megszerezte a Protect Data AB részvényeinek 98 százalékát, és ezzel megvásárolta a Pointsec stockholmi tőzsdén jegyzett anyavállalatát. A Check Point számára ez az akvizíció azt jelentette, hogy üzleti tevékenységét kibővíti az adatbiztonság területére. Az elmúlt évek során a Pointsecnek folyamatosan nőtt a bevétele, miközben a mobil adatbiztonság globális piacvezetőjévé vált.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36