Újabb CompLex cd-jogtárak: agrártámogatás, építésügy

Kovács Attila, 2007. július 20. 18:38

A nemrégiben indított KisJogtár sorozat újabb tagjait jelenteti meg a CompLex Kft. A holland Wolters Kluwer Csoport tagjaként ismert hazai jogi kiadó két új cd-je a KisJogtár családnéven futó kiadványok egy-egy további szakmai területről, az agráriumról és az építőiparról adnak átfogó tájékoztatást.

A cd-ken nemcsak a vonatkozó jogi, hanem az ágazatokat érintő további fontos adatbázisokat, ismerettárakat is összefoglalták a szakértők. A korongok a cégadatokat, valamint iratmintákat és bírósági döntéseket is tartalmaznak. A keresést minden kiadványban egy egyszerű, internetböngésző jellegű felület segíti.

Az Agrártámogatási KisJogtár az agrár- és vidékfejlesztési támogatások igényléséhez nyújt hathatós segítséget, tartalmazza a támogatások szabályait és az intézményi hátteret. A növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, agrár-környezetvédelemmel, a termőföld tulajdonával és használatával, megújuló természeti erőforrásokkal, valamint földméréssel és térképészettel, valamint ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos jogi- és céginformáció itt is kiegészül iratmintákkal és egyéb szakanyagokkal.

Az Építésügyi KisJogtár az építéssel, tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégeknek, egyéni vállalkozóknak készült, a mindennapi munkát megkönnyítő gyűjtemény. A több száz építésügyi jogszabály, a versenyjog, fogyasztóvédelem és az Európai Unió joganyagai mellett a nemzeti fejlesztés programjai, az oktatás, képzés joganyagaival egészül ki. A tervezői és szakértői jogosultsági vizsga szabályai és a követelményben említett joganyagok is megtalálhatók a korongon.

A CD-k tartalma eltér az eddig megszokottól, hiszen a témaspecifikus szerkesztési elvet megvalósítva, különböző típusú adatbázisok találhatóak meg rajtuk. Így egy-egy korong a szorosan vett jogi anyag mellett az adott ágazat TOP 1000 vállalkozásának cégadatait (tevékenységi kör, jegyzett tőke, cégjegyzésre jogosultak adatai, mérlegadatok stb.), iratmintákat, és bírósági döntéseket is tartalmaz.

További információ: www.complex.hu 

Kulcsszavak: jog Complex

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09