Szerverbérlet a SunShop.hu online áruházon keresztül

forrás Prim Online, 2007. július 27. 16:54

A Sun Microsystems Kft. bejelentette, hogy a SunShop.hu online áruházon keresztül, melyet az Axiom IT üzemeltet, szerverbérleti szolgáltatást indított. A SunShop.hu az első hazai, kizárólag Sun termékeket kínáló online webáruház.

A szerverek a T-Online Petőfi Sándor utcai szervertermében kerültek elhelyezésre. A piacvezető szolgáltatónál található a legtöbb hazai nagyvállalat és bank internetes kiszolgáló infrastruktúrája is. A bérleti konstrukcióban 4 konfiguráció érhető el az ügyfelek számára: 2 db Sun Fire X2100 M2, 1db Sun Fire X2200 M2 (mindkettő AMD Opteron processzoros gép), és 1 db Sun Fire V125 (SPARC rendszer).

Minden egyes, a jelen bérleti ajánlatban található szerver külön, osztatlan 100Mbps sebességű Cisco switch portba csatlakozik. A kiszolgálókhoz egy darab fix IP cím tartozik. A legkisebb konfiguráció bérleti díjaként, 1 éves szerződés esetén, havonta  41 ezer forintot, 2 éves szerződés esetén,  32 ezer forintot kell fizetni. A bérleti szolgáltatással kapcsolatban bővebb információ a http://rental.sunshop.hu weboldalon érhető el.

„Korábbi tapasztalataink már rámutattak arra, hogy a szerverhoszting szolgáltatás előnyeit igénybe vevő cégek köre mind dinamikusabban bővül. A szerverhoszting szolgáltatás iránti növekvő piaci igénynek köszönhetően, valamint annak érdekében, hogy a környezetbarát Sun hardverek nyújtotta megbízhatóság és teljesítmény előnyeit immár ne csak a nagyvállalatok, hanem a közepes méretű vállalatok is élvezhessék, döntött úgy a Sun hazai vállalata, hogy a SunShop.hu online áruház keretein belül is elérhetővé teszi az AMD-, illetve a SPARC-alalpú  rendszereit. A nagy érdeklődést tükrözi az is, hogy a szerverbérleti konstrukció indulása óta, az elmúlt 1 hónap alatt,  öt szervert adtunk bérbe, amelyek többsége X2100-as gép, és egy nagyobb, X2200-as gép. Az ajánlatban szereplő két AMD-s rendszert elsősorban webkiszolgálói feladatokra ajánljuk Solaris, Linux, FreeBSD vagy Windows operációs rendszerrel. A SPARC-os rendszert olyan alkalmazásokhoz javasoljuk, ahol elsődleges fontosságú a stabilitás és a megbízhatóság. A gépek mellett kiegészítő szolgáltatásként átalánydíjas karbantartás és adatmentési szolgáltatás vehető igénybe.” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketing igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05