CODA 2control: pénzügyi menedzsment megoldás

Kovács Attila, 2007. augusztus 3. 12:08

Az egyre összetettebb szabályozási rendszereknek, törvényi előírásoknak való vállalati megfelelés hatékony eszköze lehet a Coda cég új, CODA 2control nevű szoftver termékcsaládja, amely segíti a törvényi megfelelést, illetve vállalatok a folyamat- és kockázatkezelését.

A vállalatok megnövekedett stratégiai felelőssége – mind a törvényi megfelelés, mind a kockázatkezelés terén – egyre nagyobb terheket jelent, miközben a rendelkezésre álló erőforrások egyre csökkennek. Ezeknek a kötelezettségeknek a vállalatok csak radikális pénzügyi szemléletváltással tudnak eleget tenni. A CODA 2control termékcsalád a költséghatékonyság növelése, az üzleti folyamatok korszerűsítése mellett – beépített moduljainak köszönhetően – olyan speciális kihívásoknak is megfelel, mint a SOX törvény, vagy a COSO ERM kockázatkezelési keretrendszer. A szoftver ugyanis képes ellenőrizni és – ahol lehetséges – automatizálni mind a feladat-, mind a dokumentum alapú tevékenységeket.

A Coda cég pénzügyi menedzsment megoldása, a CODA 2control három független, de egymás kiegészítő szoftver termékből áll. A CODA 2control Architect – a hatékony belső kontrollok és folyamatok alapját jelenti. Segíti a kockázati tényezők azonosítását és kivédését, a legjobb iparági gyakorlatok meghonosítását. A CODA 2control Manager – a dokumentált folyamatokat ismételhetővé, auditálhatóvá, és átláthatóbbá teszi. Microsoft alapú technológiát használ az automatizáláshoz, és a hatékony folyamatok szervezeten belüli meghonosításához. A CODA 2control Assessor – megosztott, online ellenőrzési központ a belső ellenőrzési és kockázatkezelési folyamatok értékelésére, nyomon követésére, dokumentálására és támogatására.

Az angol szoftveres cég 2006 januárjában alapította meg magyarországi leányvállalatát. A CODA Hungary ügyvezetője Koleszár Róbert, aki regionális vezetőként a prágai leányvállalat tevékenységéért is felel. A CODA szoftverei jelenleg 60 hazai ügyfél tevékenységét támogatják.

Kulcsszavak: Coda-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36