Hordozható navigációs rendszert vezet be a Panasonic az európai piacon

forrás Prim Online, 2007. szeptember 13. 18:04

A Panasonic bejelentette Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszer európai piacra dobását. Ez egyben a Japánban és Észak-Amerikában már kedvező fogadtatásra talált Strada navigációs rendszerek első európai bemutatkozása.

A Panasonic Strada termékek képességei messze túlmutatnak a GPS-navigáción, olyan átfogó autós szolgáltatást kínálva, amely magába foglalja a Panasonic mobil audiovizuális technológiáinak legjavát. Erre példa a kiváló képminőséget biztosító Strada Picture technológia, a kiváló hangminőségű Strada Sound és a multimédiás hálózatokat támogató Strada Link. A CN-GP50 az első Strada készülék, amely Európában bevezetésre kerül.

A CN-GP50 5” (12,5 cm) széles, érintőpanellel és grafikus felhasználói felülettel (GUI) ellátott kijelzője kiemelkedően praktikus és jól látható. Hangvezérlési funkciója vezetés közben is lehetővé teszi az úti cél megadását, anélkül hogy az utazás biztonsága ezzel veszélybe kerülne.

Térképe összesen 37 európai ország úthálózatát fedi le, melynek frissítését a Panasonic az USB-csatlakozó segítségével teszi kényelmesebbé. A vezetés kényelmét a Strada rendszer számtalan jellemzővel szolgálja, ideértve például a fontosabb nevezetességek 3 dimenziós ikonként történő megjelenítését, a tervszerű sávváltást elősegítő Lane Assistant funkciót vagy a sebességtúllépés esetén működésbe lépő figyelmeztetést. Ezenkívül a CN-GP50N valós idejű közlekedési információkkal is szolgál (RDS-TMC), melyek a külön beszerezhető vevőkészülék használata esetén a navigációs rendszer kijelzőjén jelennek meg.

A CN-GP50N kiemelt támogatást nyújt a Bluetooth-képes mobiltelefonoknak, beleértve nemcsak a kéz nélküli telefonhasználat lehetőségét, hanem például a mobiltelefon telefonkönyvének áthelyezését is a navigátorra, valamint a térképadatbázisban közérdekű helyként (POI) szereplő telefonszámok közvetlen hívását. Ezenkívül a rendszer SD-memóriakártyán tárolt digitális állóképek megjelenítésére is képes.

Kulcsszavak: Panasonic autószolg GPS

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55