Elhelyezték a Pannon új székházának alapkövét

forrás Prim Online, 2007. szeptember 14. 13:54

Új szakaszba lépett ma hazánk egyik legnagyobb zöldmezős beruházási projektje: Törökbálinton megünnepelték a Pannon új székházának alapkőletételét. Az eseményen, Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Keller László polgármester, valamint Jan Edvard Thygesen, a Telenor ügyvezető alelnöke és Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója mondott beszédet.

A Pannon új székháza Magyarországon eddig nem alkalmazott, teljesen új irodakoncepciót teremt, mely a benne dolgozó emberek interaktivitására és az alkotó munkára helyezi a fő hangsúlyt. Az itt megvalósuló új munkakoncepcióban minden a széles körű kommunikációt, az információk megszerzését és megosztását szolgálja majd. Ennek érdekében építészetileg és a belső terek kialakítását illetően is eltér a hagyományos irodaépületektől. A megszokottnál több, és attól eltérő jellegű terek állnak a munkatársak rendelkezésére a formális és informális találkozások, az információk megosztása céljára. Az önálló munkára tervezett munkaállomások is a gyors információcserére épülnek, mivel nyitottságuknak köszönhetően teljes mozgásszabadságot biztosítanak. A koncepciót a legkorszerűbb információ kommunikációs technológiák támogatják, melyek az interakciót szinte bárhonnan lehetővé teszik.

A Pannon a székház tervezésekor és építésekor is hű marad elkötelezettségéhez, amely a leginkább környezettudatos hazai társaságok egyikévé teszi: az új irodaház organikusan épül be a természetbe. Az épület a nyolchektáros völgy területének mindössze 7,55 százalékát foglalja majd el a megengedett 30 százalék helyett. A terület 69 százalékát megőrzik zöldterületként, bár az előírás mindössze 40 százalék lenne.

Az ünnepségen Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd a társaság vezérigazgatója, Ove Fredheim beszélt az interaktív iroda koncepciójáról, és arról, hogyan járul hozzá a Pannon további sikereihez. Ove Fredheim elismerően szólt a projekt építészeti, a Zoboki, Demeter & Társaik Építésziroda, illetve a beruházást megvalósító cégek, az Arcadom Építőipari Zrt. és a Narva Kft. munkájáról.

Garamhegyi Ábel államtitkár, az infokommunikáció mindennapi életben betöltött modernizációs szerepét, és a telekommunikációs vállalatok gazdaságfejlődésre gyakorolt hatását emelte ki. Keller László, Törökbálint polgármestere elmondta, milyen változásokkal tekint Törökbálint egy ilyen jelentős gazdasági társaság érkezése elé. Jan Edvard Thygesen, a Telenor ügyvezető alelnöke és kelet-közép-európai tevékenységének irányítója a Pannon norvég anyavállalata által az interaktív iroda koncepciójának alkalmazásában szerzett tapasztalatokról szólt beszédében.

A beszédeket követően Ove Fredheim és Jan Edvard Thygesen, valamint Sokorai István, az Arcadom vezérigazgatója és Mikael Berg, a Narva ügyvezető igazgatója helyezte el az alapkövet. Az új székház 26 520 m2 – a parkolókkal együtt 34 890 – alapterületen helyezkedik majd el, s mintegy 1200 munkaállomás lesz majd benne.

Kulcsszavak: Pannon GSM

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55