Erek állapotának elemzése Siemens-megoldással

Kovács Attila, 2007. szeptember 15. 13:05

A Siemens Orvostechnika (Medical Solutions) ágazata új funkciókkal, illetve alkalmazásokkal bővítette számítógépes tomográfiai (CT) kliens-szerver megoldását.

A syngo WebSpace segítségével CT felvételeket lehet interneten vagy más hálózati kapcsolaton keresztül felhívni és azokat elemezni, kezelni. A csomag egyik új alkalmazásának neve syngo InSpace AVA (Advanced Vessel Analysis). Ez új algoritmusok és eszközprogramok segítségével lehetővé teszi apró vagy kevéssé kontrasztos erek és úgynevezett szubtotális (nem teljes) érszűkületek elemzését és a megállapítások gyors dokumentálását szövegszerkesztő programmal. Például lehetséges a szűkületek és egyéb elváltozások számítógépes mérése és keresztmetszetek összehasonlítása, ezzel értágító sztentek vagy érprotézisek megtervezése. Egy másik új alkalmazás a 2D-Viewing, amellyel egyes rétegképek kétdimenziósan megjeleníthetők. A Siemens syngo WebSpace új, 2008A jelű változata 2007 szeptemberétől világszerte hozzáférhető.

Kulcsszavak: Siemens egészségügy

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden cloud termékét AI képességekkel ruházza fel az SAP, és vezető AI-cégekkel épít együttműködést

Hagyományosan nagy figyelem kíséri az SAP éves konferenciáját, ahol legfrissebb fejlesztéseit és legújabb együttműködéseit szokta bejelenteni az üzleti szoftverek piacvezetője. 

2024. június 5. 20:38

A Széchenyi-egyetem megerősítette helyét a legjobbak között a QS világranglistáján

A tavalyihoz hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati és akadémiai megítélésének, valamint a minőségi oktatást jelző jó hallgató-oktató arányának köszönheti.

2024. június 5. 17:33

Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP program keretében kínált lehetőségek köre, a kiemelkedő teljesítményekért kapott pontokért most már szabadnapokat is „vásárolhatnak” a vállalat dolgozói. A felmérések azt mutatják, hogy az alkalmazottak rendszeres elismerése jelentősen erősíti az elkötelezettségüket és pozitív hatással van az üzleti eredményekre is.

2024. június 5. 13:00

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

A magyarok tartozásainak 43%-a telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető

Friss adatok szerint a magyar lakosság tartozásainak majdnem fele telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető, a befizetések közel 84%-a pedig már banki átutalással történik – derül ki az EOS Magyarország kutatásából.

2024. június 4. 15:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47