Vodafone-Huawei partnerség Magyarországon

Kovács Attila, 2007. október 18. 15:33

Annak érdekében, tovább erősíthessen a nagy sebességű, harmadik generációs (3G) szélessávú kommunikációs szolgáltatások terén, a Vodafone Magyarország ma együttműködési megállapodást kötött a kínai Huawei Technologies céggel. Az együttműködés célja, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának (nagy sebességű mobil internet) fejlesztését. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás. A közös erőfeszítések eredményeként a Vodafone ügyfelei hamarosan még könnyebben és egyszerűbben férhetnek majd hozzá a legújabb 3G-s szolgáltatásokhoz és a mobil internethez.

A szerződéskötéshez kapcsolódó mai közös sajtótájékoztatón Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, a megállapodás révén cégének lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat-szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe. Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé. „Mély benyomást tett ránk a Huawei közelmúltbeli, a 3G hálózatok terén elért erőteljes globális és lokális növekedése. Ezért érezzük úgy, megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a leggyorsabb és legjobb szolgáltatást kínálhassuk ügyfeleinknek. Meggyőződésünk, hogy a Huawei segítségével bevezethetjük a legmodernebb telekommunikációs technológiákat, és kiemelkedő minőségű hálózatokat és szolgáltatásokat biztosíthatunk a magyar piacon” – mondta Beck György.

A sajtótájékoztatón megjelen William Xu, a Huawei Europe elnöke, aki kijelentette: „A Huawei a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat kínálja, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek. Nagyon örülünk, hogy a magyarországi szerződéssel tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Vodafone-nal. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt.

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá (Global Framework Agreement) a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát.

A Prím Online kérdéseire kapott válaszok a következők:


1. A mai megállapodás nem érinti a Vodafone Magyarország és a Nokia Siemens Networking közötti szerződéseket, azok továbbra is érvényben vannak;
2. a Huaweinek Európában Spanyolországban van már a Vodafone-nal hasonló feladatok megoldását célzó szerződése. Olaszországban a legnagyobb távközlési szolgáltatóval működik együtt. A kelet-közép-európai régióban (Magyarország közvetlen környezetében) a ma aláírt szerződés az első, amely egy mobil távközlési szolgáltató és a Huawei között létrejött.

 

Kulcsszavak: Vodafone-hu Huawei UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38