Kritikus fontosságú RealPlayer frissítés

Kiss Ádám Zoltán, 2007. november 7. 10:34

A RealNetworks kiadta médialejátszói kritikus minősítésű biztonsági javítását, melynek azonnali letöltését a legfrissebb verziókhoz is erősen ajánlja a cég.

A vállalat közleménye szerint a hiba akkor léphet fel, ha egy megfelelőképpen megformázott rosszindulatú weboldalra látogatunk el. A legnagyobb gond, hogy az ActiveX kezeléssel vannak gondok, így könnyen elképzelhető, hogy a rendszer akkor is sérül, ha a felhasználó nem működik közre aktívan. Az ActiveX által okozott túlcsordulásos hibára két megoldást kínál a szoftvercég. A RealPlayer 10.5 és a RealPlayer 11 béta verzióinak felhasználói számára készítettek egy javítást, illetve ezt beépítették a legújabb verziókba is, tehát a korábbi verziószámmal rendelkező szoftverek tulajdonosai az új RealPlayer 10-esre történő frissítéssel óvhatják meg gépeiket. Mivel a lejátszók korábbi változatokhoz képest módosított ActiveX kezelésében van a hiba, a RealPlayer 8-as illetve az az előtti verziók felhasználói ebben a hibában nem érintettek. Ugyanez igaz a Macintosh és a Linux operációs rendszert futtató felhasználókra is. A javítás, illetve a kijavított RealPlayer 10 a http://service.real.com/realplayer/security/191007_player/en/ címről érhető el közvetlenül, ugyanitt található a Microsoft Vista felhasználók számára ajánlott lejátszó is.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50