90 ezer Toshiba HD DVD lejátszó fogyott Amerikában a hétvégén

Milkovits Gábor, 2007. november 8. 09:07

A kiskereskedőkhöz közel álló források szerint a Best Buy, a Wal-Mart, a Circuit City és más üzletláncok összesen mintegy 90 ezer leárazott Toshiba HD-A2 HD DVD lejátszót forgalmaztak az elmúlt hétvégén Amerikában.

Először a Wal-Mart határozott úgy a múlt héten, hogy a 299 dolláros listaárú, ám a legtöbb helyen már 199 dollárba kerülő első generációs HD DVD lejátszóból még meglévő készleteit mindössze 99 dollárért kiárusítja. Erre válaszul több más kiskereskedő is hasonlóan cselekedett, a Best Buy pedig emellett az eddig 299 dollárért árult HD-A3 árából is levágott egy százast. Becslések szerint a hétvégi forgalom mintegy 35%-kal megnövelte a HD DVD lejátszóval rendelkezők táborát a tengerentúlon, miközben a legnépszerűbb asztali Blu-ray lejátszóból, a Sony BDP-S300-asból három hónap alatt sem fogyott ilyen mennyiség.

A HD DVD lejátszóknak persze jelenleg nem annyira az asztali Blu-ray ajánlatokkal, hanem elsősorban a Sony Playstation 3 játékkonzoljával kell megküzdeniük a vevők kegyeiért. Márpedig még úgy is, hogy az amerikai PS3-tulajdonosok 40%-a tudomást sem vesz a konzolban lévő Blu-ray meghajtóról, mintegy 750 ezren néznek Blu-ray filmeket a készüléken. Ez pedig a filmeladásokon is tükröződik, ahol egyelőre legalább 2 : 1 a Blu-ray előnye a HD DVD-vel szemben.

Kulcsszavak: HD DVD DVD Toshiba

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14