CapGemini harmadik negyedév: 11 százalékkal nőtt a bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 8. 10:25

Az információs technológiai és vezetői tanácsadás területén Európában piacvezető francia CapGemini szerdán 2,088 milliárd eurós bevételt jelentett a harmadik negyedévről, 11 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 1,881 milliárdnál.

Szervesen, azaz változatlan valutaárfolyamokkal és azonos csoportösszetételre számolva, 6,2 százalékkal nőtt a bevétel. Mindkét ütem csökkent az első félévihez képest, tükrözve a világgazdasági növekedés valamelyes lassulását.

Továbbra is jól fejlődött a kiszervezések szerzése - vállalatok részére funkcionális feladatok végzése állandó jelleggel -, ebben az üzletágban az új szerződések értéke, 675 millió euró, 66 százalékkal több volt az egy évvel korábbinál, miközben az összes új szolgáltatási szerződés értéke 23 százalékkal 1,972 milliárd euróra nőtt. Mindazonáltal a megrendelőknél kiszervezett tevékenységekből csak 1 százalékkal nőtt a bevétel szervesen. A technológiai szolgáltatásokból szervesen 9 százalékkal nőtt a bevétel.

Erre az évre 9 százalékos szerves bevétel-növekedést várnak a cégnél.

  •  


Az első félévben a CapGemini 168 millió eurós adózott eredményt ért el, 136,6 százalékkal többet a tavalyi első félévi 71 milliónál. Az üzemi eredmény 64,7 százalékkal 229 millió euróra emelkedett 139 millióhoz képest.

A bevétel, 4,397 milliárd euró, 16,2 százalékkal meghaladta a tavalyi első félévi 3,784 milliárdot. Szervesen, azaz változatlan valutaárfolyamokkal és azonos csoportösszetételre számolva, 11,5 százalékkal nőtt a bevétel.

Erőteljesen fejlődött a kiszervezések szerzése - vállalatok részére funkcionális feladatok végzése állandó jelleggel -, ebből származott 1,203 milliárd eurónyi bevétel, szervesen 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A technológiai szolgáltatásokból szervesen 15,4 százalékkal nőtt a bevétel.
 

  •  


Tavaly a CapGemini 293 millió euróra növelte az adózott eredményét a 2005-ös 141 millióról. Az üzletmenet a második félévben jelentősen felgyorsult az általánosan erős gazdasági növekedésnek és a vállalati funkcionális tevékenységek szaporodó kiszervezésének köszönhetően: az adózott eredmény 222 millió euróra ugrott az első félévi 71 millióról.

Tavaly az üzemi eredmény 334 millió euróra nőtt a 2005-ös 214 millióról, az aránya 6,8 százalékra javult 3,2 százalékról.

A bevétel 7,7 milliárd euróra gyarapodott 6,954 milliárdról.

A cég 2004-ben még 359 millió eurós veszteséget szenvedett adó után, a 2003-as, 197 millió eurós hiány után.

A 2005-re elért fordulathoz átalakították a veszteséges észak-amerikai tevékenységet, és szorgalmasabban keresték a világ nagy vállalatainak kiszervezési megbízásait, informatikai feladatok folyamatos végzésére. A CapGemini tevékenységének egyharmada zajlik az Egyesült Államokban, mióta 2000-ben megvette az Ernst & Young megfelelő részlegét.
 

  •  


A CapGemini Magyarországon 1994. májusban kezdte meg működését, a T-Com (akkor még Matáv) ügyfélszolgálati és számlázási rendszerét alakította újjá, majd a rendszert kiterjesztették a regionális igazgatóságokra is. Ügyfélköre később a Pannon GSM-mel bővült.

Kulcsszavak: +mérleg Cap Gemini

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55