Ingyenes, reklámokból eltartott PC-játékot hoz forgalomba az EA

Milkovits Gábor, 2008. január 21. 20:36

Az Electronic Arts azt tervezi, hogy egy ingyenes, online verzióját is kiadja a népszerű Battlefield játéknak, amely reklámokat és csekélyebb vásárlási lehetőségeket is tartalmazni fog.

A Battlefield Heroes nevű játék az EA első ilyen jellegű kísérlete lesz a nyugati piacokon. Ugyanakkor például Dél-Koreában a cég Fifa foci-játékának ingyenes online változata csak az oldalon keresztül történő közvetlen értékesítésekből havi egymillió dollár bevételt hoz a cégnek, és akkor még nem beszéltünk a reklámbevételekről. A Battlefield Heroes játék közben nem kell majd lépten-nyomon reklámokba belefutni, ezek magán a nyitólapon, illetve a játék bevezetőjében lesznek elhelyezve, akárcsak az online vásárlási lehetőségek. Ezeket az EA nem részletezte, csupán azokat említi, amelyek magához a játékhoz kapcsolódnak; lehet majd például különféle, a karakterek személyre szabását szolgáló extrákat venni, fegyvereket vagy bármilyen más előrejutást szolgáló eszközt azonban nem. Fontos megemlíteni, hogy a szoftvert kifejezetten a gyengébb rendszerekhez szabták: a hivatalos közlemény szerint még a „nagyi laptopján is” zökkenőmentesen fut majd, emellett pedig a kezelését is egyszerűbbé tették.

Gerhard Florin, az EA illetékese közleményében kifejti, hogy az online játékoknak hatalmas potenciális bázisa van. Így aztán a konstrukció még úgy is kifizetődő lesz, hogy az EA saját számítása szerint a játékosoknak 95%-a soha egy fillért nem fog majd költeni a weboldalon. A Battlefield Heroes az első olyan próbálkozások közé tartozik, amelyekkel a videójáték-ipar megpróbál kitörni az eddigi klisékből, hogy szélesebb közönséget találjon. Az eddigi PC-játékok többnyire csak korlátozott, elsősorban tizenéves közönséghez juthattak el, mivel egyrészt túl bonyolultnak bizonyultak az alkalmi szórakozáshoz, másrészt pedig drága, nagyteljesítményű számítógép kell a velük való játékhoz. Emellett persze az egyszerű letölthetőség és az ingyenesség is az új játék mellett szólnak, amely az ígéretek szerint a csúcsszintű grafika hiányáért rajzfilmszerű élménnyel kárpótol majd.

Kulcsszavak: ElectronicArts játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38