Tartalom és forma találkozása: Cyber-shot T300

forrás Prim Online, 2008. január 26. 09:18

Vannak gépek, amelyek egyszerűen jó képeket készítenek. És van az új Sony Cyber-shot T300, amely elegáns ezüst-, fekete vagy piros színével, könnyed vonalvezetésével és merész, függőleges kialakításával kiemelkedik a fényképezőgépek sorából. De a külsőt félretéve, ez a sorozat egyben olyan fejlett Sony technológiák tárháza is, melyek révén egyszerűen készíthetők és nézegethetők a lélegzetelállító képek.

A kép minőségéről és a gyors reakcióidőről a nagy sebességű Sony BIONZ képfeldolgozó motor gondoskodik, amely javítja az autofókusz sebességét és pontosságát, az expozíció vezérlését, a fehéregyensúlyt, a színszabályzást és az egyéb funkciókat. Ezenkívül az érzékenységet is egészen ISO 3200-as értékig emeli, mellyel beltérben vagy gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül is alacsony zajszintű felvételek készíthetők. A Super SteadyShot optikai képstabilizátorral kiegészítve ez a dupla elmosódásgátló megoldás kézi fotózás esetén is tiszta képeket eredményez, különösen rossz fényviszonyok vagy magasabb zoomtartomány használatakor.

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a Dinamikatartomány-optimalizálót, úgy szabályozva az expozíciót és a kontrasztot, hogy természethű eredményt kapjunk. Ez különösen az ellenfényben készült felvételek esetén érdekes, amikor az erősen megvilágított és az árnyékban lévő felületek részletei könnyen elveszhetnek. Az új DRO Plus üzemmód a kép egyes részeit külön-külön dolgozza fel, s ezzel még a legnehezebb jeleneteket is életszerűbb és kiegyensúlyozottabb képekké alakítja.

A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia most már automatikusan képes megkülönböztetni a gyerekeket a felnőttektől, beállítja a bőrtónust és a vörösszem-csökkentést, és szupergyors témakövetésének köszönhetően nagyszerű portrék készítését teszi lehetővé.

S hogy a fényképezés még örömtelibb legyen, a Mosolykereső funkció vár a felvétel elkészítésével, amíg a fényképalany el nem mosolyogja magát, s ekkor oldja ki az exponáló gombot.

Cyber-shot újdonságként a T300 olyan intelligens jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását. Emelt szintű üzemmódban a gép két felvételt rögzít – egyet standard automatikus, a másikat pedig optimalizált beállításokkal –, s így még nagyobb garanciát kínál a felvételek sikerességét illetően.

A sorozat további kiemelkedő jellemzője többek közt a nagyméretű (3,5"-os), széles Clear Photo LCD Plus érintőképernyő, amely rendkívüli, 230 ezer képpontos felbontásának köszönhetően ideális eszköz a felvételek visszajátszására és közös nézegetésére, illetve a kiváló minőségű, 5-szörös optikai zoommal rendelkező Carl Zeiss Vario-Tessar objektív, amely különleges tisztasággal hozza közel a távoli tárgyakat.

Felvételkészítés után a T300-zal könnyen előkereshetők a kívánt fotók. Az új ‘Dátum szerinti nézet’ (Date View) a kijelzőn megjelenített naptárban helyezi el a képek miniatűr változatát, a ‘Kedvencek’ üzemmód pedig csak azokat jeleníti meg, amelyeket a felhasználó kiválasztott. Ezenkívül az ‘Arcok szerinti szűrés’  (Filter by Faces) automatikusan kiválogatja azokat a fotókat, amelyeken gyerekek, kisbabák vagy mosolygó emberek vannak – megkönnyítve ezzel a nagyobb méretű portrétárban történő keresgélést.

Az emlékek felelevenítése még nagyobb élményt jelent, ha nagy méretben, zenés diavetítés formájában történik a tévékészülék képernyőjén. Bármely PhotoTV HD-kompatibilis BRAVIA televízióhoz vagy más HD-képes kijelzőhöz csatlakoztatva (az opcionális adapter kábel segítségével) a T300 hihetetlen Full HD képminőséget, rendkívüli részletességet és valószerűséget kínál. Mivel a képek rögzítése 16:9 nagyfelbontású üzemmódban történik, a felvételek ugyanolyan gyönyörű, szélesképernyős arányban nyomtathatók ki, ahogyan a HD-televízión láthatók.

Európában a Cyber-shot T300 2008. március elejétől kerül a boltokba.

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36