Sonim XP1: bemutatkozott a törhetetlen mobil

Milkovits Gábor, 2008. február 13. 21:37

A Sonim nevű cég egy külön busszal járta a Mobile World Congress kongresszusnak otthont adó Barcelona utcáit csak azért, hogy önkéntes töréstesztre invitálja XP1 mobiljához a spanyolokat (bocsánat: a katalánokat).

A próbák során ütötték, dobálták és taposták az először tavaly decemberben bemutatott készülékeket, sőt egyes esetekben még autóval is áthajtottak rajtuk, azonban így is tovább működtek. Az XP1 ütés-, por- és vízállóság szempontjából megfelel az IP-54-es katonai szabványnak, így ideális mobiltelefon lehet az extrém sportot űző felhasználók, vagy éppen a hétköznapi gyerekek és tinédzserek számára. De rajtuk kívül is létezik célcsoport: Joakim Wiklund, a Sonim egyik alapítója a sajtónak azt nyilatkozta, hogy egy felmérés szerint a kinti munkát végzők 70%-a nem, vagy nem szívesen viszi mobilját munkahelyére, mert attól fél, hogy a készüléknek baja esik. Közel 40 százalékuknak tönkre is ment a mobilja az elmúlt évben; a törések mellett az elázás volt a leggyakoribb hiba-ok.

A Sonim XP1 egyébként egy Philips Nexperia 6120 platformú háromsávos GSM mobiltelefon, egyszerű alapfunkciókkal. A kőkemény készülék egyelőre Nagy-Britanniában kapható, 210 fontos áron. Néhány beszédes törésteszt-videó a http://www.youtube.com/watch?v=2lG-iuriEiU és http://www.youtube.com/watch?v=7bMu-6rdGhI címeken tekinthető meg.

Kulcsszavak: Sonim mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50