A D-Link bővíti energiatakarékos Green Ethernet switch portfolióját

forrás Prim Online, 2008. február 14. 16:59

A D-Link elsőként jelenik meg a piacon nagyobb portszámú, a kisvállalatok alapvető hálózati igényeit kiszolgáli képes energiatakarékos Green Ethernet megoldásokkal. Ezzel a D-Link pontosan ott biztosít akár 45%-os áramfelhasználási megtakarítást, és hosszabb termék élettartamot, ahol minden forint számít.

Látva a piaci vásárlók működési költségeket visszafogni, és környezeti felelősségüket erősíteni igyekvő erőfeszítéseit a hálózati piacon a D-Link elsőként sietett ezen cégek és szervezetek segítségére olyan nem menedzselhető switch megoldással, mely mind teljesítményében, mind árában megegyezik a korábbi, hagyományos Ethernet switchekkel. Természetesen kompatibilitási kérdések sem merülhetnek fel: a Green Ethernet switchek zökkenőmentesen integrálódnak bármilyen hálózati környezetbe függetlenül attól, mely gyártó termékeivel kapcsolódnak össze.

A D-Link Green Ethernet technológiája két módon csökkenti a switch áramfelvételét. Egyrészt észleli, hogy a portjaira csatlakoztatott eszközök bekapcsolt állapotban vannak-e – amennyiben nem, akkor az adott portot készenléti módba helyezi. Másrészt más, 100m-es kábelhosszúságot feltételező switchektől eltérően észleli a csatlakozó kábel hosszát, és ehhez igazítja az adatok továbbításához szükséges áramleadást. A DGS-1016D 16 portos és a DGS-1024D 24 portos Gigabit switchekkel a portok készenléti módba helyezésével akár 45%-kal is csökkenthető az energiafogyasztás. És hogy ez miért fontos? Túl azon, hogy a folyamatosan áram alatt lévő switch áramfogyasztása, és így a cég áramszámlája néhány száz forinttal csökken, az alacsonyabb hőtermelésnek köszönhetően jelentősen megnő a termék élettartama.

A teljes – 5-48 port közti, Layer2,3, Gigabit, PoE és wireless – switch termékpalettával rendelkező  D-Link az elkövetkező egy évben teljes üzleti portfoliójába beépíti a Green Ethernet technológiát, így a kisvállalatok mellett a több tucat kapcsolót üzemeltető nagyvállalatok is élvezhetik az energiatakarékos technológia előnyeit.


A Green Ethernet termékekről további információkat olvashat a www.dlink.hu/greenethernet oldalon.

Kulcsszavak: kapcsoló hálózat D-Link

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09