Még társalogni is lehet az emberszerű mobillal

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 2. 09:12

Egy japán cég bemutatott egy olyan mobilt, amelyre karokat és lábakat lehet csatolni, így annak kinézete emberszerűvé válik, és ezen túlmenően még társalogni is lehet a készülékkel.

A Phone Braver névre keresztelt intelligens maroktelefont a Softbank Mobile fejlesztette ki azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy felhasználóbarát készüléket, amelyre majdani tulajdonosaik nem úgy tekintenek, mint egy egyszerű elektronikai cikkre. A gyártó közleményéből kiderül, hogy a mobil elegendő mesterséges intelligenciával rendelkezik ahhoz, hogy képes legyen egy egyszerű beszélgetés lefolytatására. Így például ha a készülék észleli, hogy tulajdonosa többször tárcsáz egy számot, akkor a következő üzenetet jeleníti meg a kijelzőn: "Az elmúlt napokban gyakran felhívtad őt, ugye?". Erre a kérdésre a felhasználók egy igenlő vagy egy nemleges válasszal reagálhatnak, s így máris kezdetét is vette a mobil és az ember közötti kommunikáció.
A Softbank Mobile munkatársai több lényeges információt nem közöltek a maroktelefon képességeivel kapcsolatosan, csupán annyit árultak el, hogy áprilisban kezdik meg a Phone Braver forgalmazását.

Kulcsszavak: mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50