Ballmer, Barroso, Merkel, Sarkozy a CeBIT megnyitón

Vértes János, 2008. március 3. 13:31

Rangot adnak a ma esti CeBIT-megnyitónak Európa vezető politikusai és a Microsoft elnöke. A kiallítói létszamból és területből sokat vesztett, ám még mindig a világ legnagyobb informatikai kiallításának tekinthető rendezvény 18 órakor kezdődő megnyitóünnepsegén beszédet mond Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, Jose Manuel Barroso, az Europai Unió főbiztosa, Nicolas Sarkozy, Franciaország köztársasági elnöke és Angela Merkel, Németország kancellárja.

A CeBIT 7-8 évvel ezelőtti fénykorában a legnagyobb hardvergyártók másfél hétre egész irodaházakat telepítettek az egyes sorszámú pavilonba, standjukon saját lift kötötte össze a különböző szinteken elhelyezett tárgyalókat, irodákat vagy a tetőn elhelyezett rendezvénytermet. Ez ma már egyertelműen a múlté, a legendás egyes pavilon átalakult parkolóházzá, ugyanakkor még 25 pavilont töltenek meg napjaink informatikai újdonságai. A hangsúly a hardverről áttolódott a szoftveres megoldásokra, illetve az utóbbi években a fogyasztói elektronikára, a mobiltelefóniára, a személyi digitális asszisztensek mind szélesebb körű használatára (GPS) és a mind nagyobb felületű kijelzőkre. Bár ez a CeBIT már nem az a CeBIT, azért Hannover most is kiteheti a "megtelt" táblát, ezen a tavaszon is itt dől el, hogy mit hoz a jövő. Az pedig, hogy ez már nem csupán egy szakma jövője, hanem mindannyiunké, kitetszik a politikai odafigyelésből is, Ballmernél nagyobb hangsúlyt kap a híradásokban Barroso, Merkel vagy Sarkozy, Európa gazdasági fejlődésének záloga, hogy miképp épül be mindennapjainkba az informatika.

Kulcsszavak: CeBIT

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Az AGON by AOC bővíti az új G4 gaming termékcsaládot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 16. 11:32

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38