Kézzel fogható a Nav N Go 3D-s navigációs megoldása

OTS - Cégvonal, 2008. március 6. 13:47

A Nav N Go és partnerei 3D navigációs szoftvert mutatnak be a 2008-as CeBIT-en. A nevezetes épületeket, házakat és domborzatot is megjelenítő Nav N Go iGO 8 heteken belül Magyarországon is kapható lesz.

A navigáció új dimenziója a CeBIT-en

A Nav N Go bejelentette, hogy 3D navigációs szoftvere, a Nav N Go iGO 8, számos személyi navigációs eszközön (PND-n), okostelefonon és játékkonzolon is elérhető. A Nav N Go iGO 8 nagy felbontású, domborzati elemeket, síkból kiemelkedő utakat, tájékozódási pontokat és épületeket is feltüntető térbeli navigációs térképeket tartalmaz. Az új szoftververziót Hannoverben a 2008-as CeBIT-en mutatják be a 14-es csarnok G 14-es standján.

A sikert olyan egyedülálló tulajdonságok biztosítják, mint a könnyű portolhatóság különböző hardverekre és operációs rendszerekre, a nagy teljesítményű tömörítési technológia, valamint a teljes testreszabhatóság mind a felhasználói felületek, mind a munkafolyamatok terén.

A térhatású navigációs szoftverek iránti igény megugrott az európai piacokon. Az előrejelzések szerint 2012-re az Európában használt eszközök 90-95 százaléka fényképi hűséget tesz majd lehetővé  - mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója. - Ennek eredményeképpen partnereink és a végfelhasználók is nagy érdekélődéssel várják a Nav N Go iGO 8-ra való áttérést. Reméljük, hogy az új szoftvert Magyarországon is szeretni fogják majd, legalább annyira, mint az elődjét.

A Nav N Go ezen kívül a CeBIT-en bejelenti majd a navigációs piac meghatározó márkáival újonnan kialakított, stratégiai fontosságú partneri kapcsolatait, és standján bemutatót tart ezekből az eszközökből.

A beépített zene- és videólejátszóval és útikalauzokkal felszerelt Nav N Go iGO 8 sokrétű multimédia élményt nyújt. A Nav N Go iGO 8 felhasználói felülete világos, intuitív és könnyen kezelhető egy kevésbé tapasztalt felhasználóknak szánt  normál  és a gyakorlottabb felhasználóknak szánt - profi - üzemmóddal. A szoftver text-to-speech funkcióval ajánl útbaigazítást valódi város-, utca- és országútnevekkel.

Annak érdekében, hogy ez a technológia számos mobil eszközön is könnyen elérhető legyen az európai vevők számára, a Nav N Go már korábban stratégiai fontosságú partnerkapcsolatot alakított ki olyan globális vállalatokkal, mint a Harman Kardon, az LG Electronics, a Sony Computer Entertainment Europe, a QNX Software Systems, az Asus Computer GmbH, a Clarion Europe GmbH és a Pioneer Europe NV.

A Nav N Go örömmel látja az Asus R300 és R700 navigációs eszközök megjelenését, és nagy várakozással tekint a Sony Nav N Go iGO 8 szoftvert tartalmazó PlayStationRPortable ez év tavaszára tervezett bemutatója elé.

Térképek a világ minden táján

A pontos és megfizethető digitális térképeiről ismert Nav N Go iGO 8 világszerte több mint 70 országot fed le navigálható térképekkel, amelyek a közelmúlt óta magukba foglalják Ausztráliát, Argentínát, Ciprust és Indiát is. Azóta, hogy nemrég megvásárolta a digitális térképkészítéssel foglalkozó magyar Top-Mapet, a Nav N Go olyan helybeli térképész cégeknek is tud támogatást nyújtani, ahol a vezető digitálistérkép szolgáltatóknak nincs, vagy csak korlátozott a lefedettsége az adott térségre vonatkozóan. Ennek köszönhetően a Nav N Go partnerei egyedülállóan előnyös helyzetbe kerülhettek, és így a kelet-európai piac több mint 70 százaléka az ő kezükben van.

Az új formátum az exonimákat (egy város többféle elnevezése, pl. Bécs, Wien, Vienna), illetve nem a helyi lakosság által használatos helységnév-megjelöléseket is támogatja, ezáltal lehetővé téve a felhasználó számára, hogy akkor is könnyen megtalálja az elérni kívánt úticélt, ha a név idegen nyelven szerepel. A szoftver több mint 45 nyelvet támogat, beleértve az arabot, kínait, görögöt, hébert, japánt és az oroszt is, több millió előre feltöltött érdekes ponttal (POI).

Áprilistól kapható a Nav N Go iGO 8

Végfelhasználók számára a Nav N Go áprilisban dobja piacra a Nav N Go iGO 8-at egy Plug&Go SD kártya megoldás formájában, mely a jelenleg elérhető legtöbb mobil PDA-val kompatibilis. A csomag tartalmazza a memóriakártyát és a Beüzemelési útmutatót, valamint egy DVD-t, amelyen minden frissítéshez szükséges eszköz megtalálható. Emellett további térképek és tartalmak is kaphatók lesznek minden olyan ország kiskereskedőinél, ahol Nav N Go disztribútorok tevékenykednek. A termék 30 különböző nyelven tartalmazza 42 európai ország részletes utcatérképét. Ráadásként alkalmi játékosok számára a Nav N Go felkínál egy külön lehetőséget az előre telepített három PDAmill Games Studio Game Pack formájában, amely olyan kiemelkedő játékokat is tartalmaz, mint a Bowling Burgers, Gamebox Boards és a The Corsair.

Kulcsszavak: CeBIT GPS Nav N Go

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14