"iPhone-gyilkos" LG, kétféle billentyűzettel

Milkovits Gábor, 2008. március 11. 20:26

Az LG egy nyilvánvalóan az Apple iPhone riválisául szánt, sajátos formatervezésű mobiltelefont dob piacra Amerikában, exkluzívan az Alltel szolgáltató színeiben.

A sajátosság az, hogy az LG Glimmer („villanás”) nevű mobiltelefonja egy 2,8” érintőképernyővel és a megfelelő interfésszel van felruházva, azonban azok, akik nem szeretnének a virtuális billentyűzettel tárcsázni, a készülék szétcsúsztatásával egy fizikai számbillentyűzetről is megtehetik ezt. Ez mindeddig példa nélkül áll a mobiltelefonok között, ugyanakkor a dél-koreai gyártóktól megszokhattuk már az effajta kísérletezést. A készülék microSD kártyacsatlakozója akár 4 GB-os memóriakártya használatát is támogatja, amelyen AAC, mp3, és wma formátumú zeneszámok, vagy éppen a 2 megapixeles, digitális autofókuszos kamerával készített képek tárolhatók. Az LG Glimmer ezeken kívül Bluetooth-al, illetve GPS navigációs alkalmazással is el van látva, az operációs rendszer pedig a Viewty-ról már ismert flash-alapú szoftver.

Az LG meglepő módon az exkluzív mobilszolgáltató partnernél előbb számolt be a Glimmer érkezéséről, amelyet állítólag március 23-án várhatnak az amerikai Alltel előfizetői. Nem biztos, hogy ennek bármi jelentősége van, de talán azt is jelezheti, hogy a gyártó később más piacokon is előrukkol a készülékkel, vagy valamilyen közeli rokonával. A hivatalos ár egyelőre ismeretlen.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09