Közel száz résztvevő a MIK 2008. évi workshopján

Kovács Attila, 2008. március 20. 16:22

A Mobil Innovációs Központ (MIK) harmadik projektévének eredményeiről rendeztek ma konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.

Köszöntőjében Pap László, a MIK elnöke kitért rá: erősödtek a MIK k+f kapcsolatai; felvették az illetékes kkv vállalatokkal a kapcsolatot; a múlt év végéig 14 projekt know-how leírása született meg; nyolc integrált projekt bemutatására és nyolc demonstrációra kerül sor a workshop folyamán. A MIK továbbélésének a támaszai között említette az ipari szerződések erősítését, a projektekben született eredmények értékesítését, dedikált NKTH pályázatokon való indulást. Híreink szerint a MIK harmadik projektévének (2007-2008) támogatási költsége 330 millió forint. További újdonság: az EU teszthálózatába kapcsoltan a MIK részt vett az Anemone projektben.   

Bevezető eladásában Papp Dávid, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) képviselője kiemelte: a MIK valamennyi célját sikerült megvalósítania. Az NKTH 2008. évi stratégiai céljai kettősek: az egyik a Nemzeti Technológiai Program (NTP), a másik a Nemzeti Innovációs Versenyközpontok Program (NIVP). Az NTP a technológiai alapú innovációk támogatásáéra, versenyképes termékek és szolgáltatások kifejlesztésére irányul (informatikai megoldások, mobiltechnológiák). Az NIVP végrehajtása során néhány olyan tudásközpont kiválasztásának elősegítése a cél, amelyek képesek betörni egy-két réspiaci területre.  
 
Az integrált MIK-projektek előadói a következő témákra tértek ki:

  • mobilhálózatok rádiós forgalmi vizsgálata, erőforrás-menedzselése és az
  • átvitel hatékonyságát javító algoritmikus eljárások; 
  • jövőbe mutató rádiós technológiák;
  • intelligens munkahely;
  • hálózati erőforrások optimális tervezése;
  • a MIK teszthálózat hasznosítási lehetőségei;
  • heterogén vezetékes és mobil rendszerek integrálása;
  • kohéziós infrastruktúrák kidolgozása 3G és B3G rendszerek számára;
  • mobilszolgáltatások és alkalmazások fejlesztése;
  • felhasználói viselkedés vizsgálata.
Kulcsszavak: MIK mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47