A német háztartások kétharmada már műholdon keresztül fogja a digitális televíziós adást

forrás Prim Online, 2008. március 24. 11:07

A digitális televízióadással rendelkező több mint 15 millió német háztartás kétharmada már műholdon keresztül élvezi a tűéles képminőséget. 2007-ben a SES ASTRA 1,72 millióval növelte Németországban azon háztartások számát, melyekhez a vállalat műholdas-rendszerén keresztül jut el a digitális tv-adás. A SES ASTRA Magyarországon további partnereket keres szolgáltatásai bővítéséhez.

Németországban továbbra is a SES-ASTRA a digitális televíziózás terjedésének mozgatórugója. A tavalyi évben a műholdszolgáltató 21,5 százalékkal 9,75 millióra növelte a digitális szolgáltatásait használó háztartások számát. A SES-ASTRA felkérésére a TNS Infratest piackutató intézet Németországra vonatkozó helyzetjelentése szerint 2007-ben a 36,98 millió, televízióadást fogó háztartások 45 százalékához közvetlenül, műholdas rendszeren keresztül érkeztek a tv-műsorok. A kábelkapcsolattal rendelkező háztartások száma 2007-ben 600 000-rel csökkent, míg a digitális földi sugárzást használó háztartások száma 400 000-rel nőtt. Wolfgang Elsäßer, a SES-Astra németországi igazgatója elmondta, hogy a digitális átállás gyors ütemben fejlődik az ország több régiójában, egyre több tévénéző dönt a műholdas adás mellett.

A SES ASTRA a kelet-közép-európai régióban is tovább bővítené műholdas szolgáltatását. Martin Kubacki a SES-Astra ügyvezető igazgatója is megerősítette, hogy optimisták a régió gyors fejlődése láttán, és további terjeszkedést terveznek. Műholdas kapacitásukat folyamatosan növelik, 2009 végére tervezik egy újabb mesterséges égitest fellövését.

Az elmúlt napokban hozták nyilvánosságra a Satellite Monitor legfrissebb kutatási eredményeit. Ebben az olvasható, hogy a műholdas televíziós kapcsolattal rendelkező európai és észak-afrikai háztartások immár 83 százaléka digitális módon kapja műsorait. Ez négyszer annyi, mint a kábelkapcsolatos háztartások száma, ahol átlagosan csak az otthonok 20 százalékához jut digitális módon a tv-adás. A digitális szolgáltatások 58 százaléka műholdas technológiával jut el a felhasználókhoz. Az SES ASTRA és SES SIRIUS műholdas rendszerek együttesen 117,2 millió analóg és digitális jelet fogadó háztartást látnak el szolgáltatásaikkal Európában és Észak-Afrikában. Közel 50,3 millióan nézik közvetlenül ASTRA és SIRIUS műholdakon keresztül tv-adásaikat (ezek az ún. Direct to home, azaz DTH kapcsolattal rendelkező otthonok).

A SES Astra folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy Magyarországon is kielégítse az újfajta digitális szolgáltatásokra éhes fogyasztók igényeit. A vállalat idehaza is a parabolaantennák reneszánszát szorgalmazza, így biztosítva a felhasználók számára a kiváló képminőséget, széles műsorválasztékot, valamint a villámgyors és megbízható internetelérést.

Kulcsszavak: televízió Astra műhold

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14