70 ezer digitális kábeltévés előfizetőt remél a UPC

Kovács Attila, 2008. március 20. 19:00

Induló új digitális kábeltelevíziós szolgáltatásának személyes bemutatása céljából az UPC a mai napon találkozót szervezett a cég budapesti központjában hatósági, minisztériumi, önkormányzati szakemberek, a sajtó, valamint a szolgáltató társszervezeteinek munkatársai számára. A bemutatón Grósz Judit marketing és értékesítési igazgató, Szabó Lajos marketing igazgató és Jordán Árpád, a Központi Mérnökség igazgatója rövid áttekintést adtak az új technológiáról, a megújuló csatornakínálatról, az ügyfelekhez kihelyezendő digitális Mediabox által biztosított lehetőségekről, valamint az induló nagyfelbontású (HD) csatornákról. Egyúttal lehetőség volt megtekinteni a szolgáltatás műszaki hátterét nyújtó központi fejállomásunk berendezéseit.

A szakmai találkozón napvilágra került fontosabb információkat gyűjtöttük csokorba.

1. Az UPC-nél a digitális kábeltévé bevezetése 2008. március 31.-től kezdődően 2010-ig folyamatosan történik az országban. Az első városok Budapest, Pécs, Miskolc, Székesfehérvár, Debrecen. A tervezett előfizetői kör 2008-ban: 70 ezer háztartás.
2. A már (az analógban) meglévőkön felül 18 új digitális csatornát lehet majd más(nagyobb) havidíjért alapszolgáltatásként elérni: EuroSport2, Crime, History, Discovery Science, Nickeodeon JimJam, BBC Prime, EuroNews, NASN sport, Film, Poén!, Viasat Explorer, National Geographic Wild, bebe tv, Da Vinci, Sci-Fi, Sorozat+, SportKlub+. A még nagyobb havidíjért prémium szolgáltatások is elérhetők lesznek: HBO, HBO2, Cinemax, Cinemax2, HBO Comedy, xxx, Hustler TV. A jelenleg a következő HD csatornák érhetők el: National Geographic HD, Eurosport HD és HBO HD.
3. A (valamelyik) digitális csomagra előfizetők négy hónapig a korábbi analóg csomag havidíját fizetik. Digitális alapcsomagok: silver (6000 Ft/hó), silver gold (7000 Ft/hó), hd gold (7500 Ft/hó, 10.000 Ft belépési díj); kiemelt ajánlatok: silver movie (8000 Ft/hó), gold movie (10.000 Ft/hó), hd gold movie 10.500 Ft/hó); prémium csomagok: HBO Pak(2500Ft/hó), HBO MaxPak (3500 Ft/hó), 18+ (2500 Ft/hó). A digitális alap- és kiemelt csomagajánlatok havidíjaiból a szolgáltató 10% kedvezményt biztosít az UPV Internet vagy UPC Telefon előfizetőknek.
4. Három Mediabox alaptípust kínál a szolgáltató: Standard (nagy felbontású), SD VR (normál felbontás beépített videorögzítővel), HD DVR (nagy felbontású, beépített videorögzítővel).
5. interaktív tévé (pl. VOD) támogatása minden UPC médiaboxon, beépített EuroDocsis 2.0 kábelmodem segítségével megoldott.
6. Az UPC központi fejállomás főbb adatai: kb. 150 broadcast csatornára van tervezve, a műholdas vétel 1+1 redundáns (tartalék antennák Monoron találhatók); 38 Mbit/s-os  kimeneti multiplexek (QAM64 moduláció). 

Kulcsszavak: televízió UPC

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14