MP3-lejátszás kazettás magnóval is

Kiss Ádám Zoltán, 2008. április 25. 10:44

Bár az audiókazetták világa hivatalosan már rég a múlté, rengeteg ilyen formátum lejátszására képes egység található a háztartásokban vagy régebbi autókban, így biztos piacra talál az SD kártya alapú kis eszköz, mely kazetta formában is elérhetővé teszi a digitális zenefájlokat.

Számos olyan autó kering a világban, mely régebbi modell, és ezekbe gyárilag nem került  beépítésre még CD-játszó sem. Tulajdonosaik sokszor nem szeretnék átépíteni kissé koros kedvenceiket, így a CD-ket is minidisc lejátszóról hallgatták egy átalakító kazetta segítségével. Az MP+ formátum azonban az internetnek köszönhetően az elmúlt években hihetetlen módon eléterjedt, így megjelent egy kézzelfogható igény a gyors és közvetlen kapcsolat kiépítésére a régi rendszer és az új fájlformátum között.

Éppen erre vállalkozik igen stílusosan egy kis eszköz, mely SD/MMC kártyát képes fogadni, majd annak tartalmát lejátszani kazettás magnóban. A kazetta-PM3 lejátszó 2 GB-ig képes kezelni a kártyákat, ám egyben különálló lejátszóként is funkcionálhat. A kártyát a kazetta alsó felébe kell behelyezni, így ez a nyílás nem zavarja a lejátszást, de az önálló használathoz egy szabványos 3,5 mm-es jack kimenetet is elhelyeztek a készüléken. A beépített lítiumakku 450 mAh teljesítményű, és USB kábelen át tölthető.

Összességében ez egy igen ötletes és stílusos, könnyen használható modell, mely szinte semmit sem áldoz fel az új technológiából, mégis kompatibilis két generációval korábbi elődjével, ráadásul ára is igen kedvező, akár már 22 dollár 45 centtért beszerezhető.

Kulcsszavak: autószolg MP3 mp3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17