A CBS megveszi a CNET-et

Milkovits Gábor, 2008. május 15. 21:10

A CBS amerikai tévétársaság bejelentette, hogy 1,75 milliárd dollárért megvásárolja a CNET-et, az egyik legjelentősebb, angol nyelvű internetes technológiai híroldalt.

A CNET a híreket kínáló News.com mellett olyan oldalak gazdája, mint az informatikai szakembereknek szánt ZDNet, vagy a játékokra koncentráló Gamespot, de övék az mp3.com, a TV.com (lehet, hogy ez kellett leginkább a CBS-nek?) és a MySimon.com is. A CBS részvényenként 11,50 dolláros vételárat kínált a CNET-ért, ami 45 százalékkal meghaladja a cég papírjainak szerdai tőzsdei záró értékét. A tévétársaság elsősorban azzal indokolta a felvásárlást, hogy annak révén jelentősen növelheti jelenlétét a világhálón. A kiadott hivatalos sajtóközlemény szerint az ügylet a CBS-t a tíz legnépszerűbb internetes vállalat közé emelheti az Egyesült Államokban, 54 millió amerikai és 200 millió globális felhasználóval.

A felvásárlást még jóvá kell hagynia a CBS igazgatótanácsának, valamint a piaci szabályozó hatóságoknak is. A vállalat a CNET oldalait saját portáljaihoz tervezi integrálni, köztük a CBSSports.com és a CBSNews.com oldalakhoz, ám hogy ez milyen mértékű összeolvadást jelent majd, egyelőre nem tisztázott.

Kulcsszavak: média CNet CBS +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50