Akvizícióval erősíti növekedési stratégiáját a Phion

Kovács Attila, 2008. június 17. 16:55

A Magyarországon is aktív Phion AG megszerezte a svájci Visonys AG IT-biztonsági cég részvényeinek száz százalékát. A felvásárlást a biztonságos hálózati kommunikációs megoldások terén ismert vállalat sarokkőnek tekinti terjeszkedési stratégiájának, valamint növekedésének és a hálózatbiztonsági piacon való helyzetének erősítésében. Mivel az akvizíció következtében a Phion termékportfoliója kiegészül és növekszik, valamint új, cross-selling értékesítési potenciálok keletkeznek, a Phion forgalmának növekedésére számít.

A zürichi székhelyű, húszfős Visonys Airlock nevű tűzfal megoldása védelmet nyújt a webes alkalmazások és szolgáltatások számára a rosszindulatú, szándékos támadásokkal szemben, növeli az elérhetőséget és csökkenti a működési költségeket. Az Airlock érvényesíti a felhasználói jogosultságot, lehetővé teszi a Single-Sign-On-t, valamint segítségével bármikor használója rendelkezésére állnak a monitorozó és riportkészítő funkciók. A Phion szerint az Airlock az egyedüli internetalkalmazási tűzfal a piacon, amely a biztonsági kívánalmak teljes spektrumát lefedi, és optimalizálja a teljes webes környezetet. Továbbá az osztrák cégnek azért is nagy szüksége van az Airlockra, mert az a már meglevő infrastruktúrába való könnyen integrálható, így költséghatékony biztonsági eszköznek tekintendő. Webes környezetük védelmét illetően számos vezető nemzetközi cég támaszkodik a Visonysra. A svájci bankok 90 százaléka ezt a tűzfalat alkalmazza.
 
A Visonys megvétele további stratégiai előnyöket biztosít a Phion növekedési tervei számára, s ezek az előnyökből mindkét cég ügyfelei, partnerei és alkalmazottai profitálnak. A termékpaletta bővülése és a különböző vállalati területeken való szoros együttműködés – a fejlesztéstől az értékesítésig – tovább fogja erősíteni a Phion biztonsági megoldásainak portfolióját, valamint új, árbevétel-növelő és a meglevő cross-selling potenciált is pozitívan befolyásoló értékesítési lehetőségeket kínál. 

 “A Visonys felvásárlása újabb jelentős lépés annak érdekében, hogy az IT hálózati biztonság egyik vezető európai szolgáltatójává váljunk. Az internetes alkalmazások és szolgáltatások védelme minden olyan cég számára létszükséglet, amely internetes bankolással, internet alapú üzleti szolgáltatásokkal foglalkozik, illetőleg elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos üzleti tevékenységet folytat. A Visonys Airlock ezen a területen egyike a piacvezető internetalkalmazási tűzfalaknak, és a felvásárlással két olyan vállalkozás talált egymásra, amelyek termékfilozófiája, értékesítési stratégiája és vállalati kultúrája remekül illik egymáshoz” – jelentette ki Wieland Alge, a Phion társalapító vezérigazgatója.

A Phion tervei szerint a felvásárolt cég különálló egységként fog működni. Az eredményfüggő összetevőt is tartalmazó vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Kulcsszavak: phion +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Új igazgató a Yettel Magyarország vezetésében

Június 4-től Tasnádi Iván irányítja a Yettel Magyarország kontrolling igazgatóságát.

2024. június 6. 14:33

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Alstom és a Miskolci Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális piacvezető vállalata, és a Miskolci Egyetem.

2024. június 6. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47