Felvásárolta az IVY Kft.-t a Sense/Net

forrás Prim Online, 2008. június 19. 16:04

A Sense/Net Portal Engine vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és Vállalati Portál (EPS) szoftverről ismertté vált cég felvásárolta az IVY Kft-t, amely nagyvállalati és SOHO (small office – home office) portálmegoldásokat fejlesztő cégként volt jelen a magyar piacon. A tranzakció értéke közel 150 millió forint, a 100 százalékos felvásárlás után az IVY Kft. beolvasztásra kerül, a cég pedig továbbra is Sense/Net néven fut majd.

A felvásárolt cég többek között SOA, E-commerce, LAMP és Microsoft Silverlight szaktudással rendelkező szakembereivel immár 42 főre nő a Sense/Net alkalmazottainak száma.

A felvásárlás azt is jelenti, hogy a Sense/Net 2008 folyamán megjelenő új, nyílt forráskódú Sense/Net Portal Engine TNG (The Next Generation) terméke a fejlesztői szaktudások szinergiája révén még nagyobb esélyekkel indul majd harcba a nemzetközi piacon. A Sense/Net Portal Engine TNG a Microsoft Sharepoint komoly vetélytársaként jelenhet meg a színtéren. Ennek érdekében a jelentős hazai ügyfélkörrel (MVM, MNB, PSZÁF, Főgáz, Tigáz) rendelkező Sense/Net egy nemzetközi pr-ügynökség londoni irodájának szolgáltatásait is igénybe fogja venni.

Az IVY Kft. ügyvezetője, Zentai Péter a továbbiakban a Sense/Net CTO-jaként folytatja pályafutását. A szakmában „Zpace” néven ismert szakember többek között a SOA világnézetet honosítja meg a cégben, valamint a Silverlight és Windows Presentation Foundation (WPF) technológiákat hoz magával. Az új igazgató feladata a hagyományos CTO feladatok mellett a szoftver evangelizációja, valamint a legújabb és legfrissebb technológiák felkutatása és korai adaptációja.

Az IVY egyik fontos fejlesztési irányvonala az úgynevezett SOPP (Service Oriented Portal Platform – szolgáltatásorientált portál platform), amely lényegét tekintve nem egy új termék, hanem a core ECMS és Portál terméknek egy olyan extra informatikai vetülete, amely emelt üzleti és fejlesztői értéket képes teremteni (ez tulajdonképpen a SOA koncepció vállalati portálokra értelmezve). Kialakítása során nagymértékben a már létező alkalmazáselemek kiterjesztése történik. A SOPP a klasszikus portálfunkciókon kívül megfogalmaz olyan addicionális online szolgáltatásokat, amelyekre a nagyvállalat, mint foundation építheti egyedi online üzleti alkalmazásait. Ezzel ismét kitágul a portál termék felhasználási köre: vállalati kommunikácios middleware-ré válhat.

Kulcsszavak: Sense/Net +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09