HTCC: július 25-én az első ajánlattétel a TDC-részesedésre

MTI Sajtóadatbank, 2008. július 10. 09:22

Július 25-én lehet megtenni az első ajánlatot a dán TDC távközlési cégnek az amerikai, seattle-i székhelyű Hungarian Telephone and Cable Corp-ban (HTCC) lévő 68 százalékára - értesült bennfentesektől a Dow Jones hírügynökség szerdán.

A HTCC árfolyama szerdán délután 18,82 dollár volt, a piaci értéke ezzel 927 millió dollár.

A TDC a BNP Paribas bankot kérte föl a licit szervezésére.

A HTCC, az Invitel márkanév alatt, a piacvezető alternatív vezetékes távközlési és széles sávú internetszolgáltató Magyarországon, mintegy 700 ezer ügyféllel. Piacán a második számú szolgáltató a Magyar Telekom Nyrt. mögött. Ezen kívül jelentős szereplő a közép- és kelet-európai nagybani távközlési piacon.

A HTCC tavaly áprilisban kapta meg a magyar és a román versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyását az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. felvásárlására. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly októberben jóváhagyta azt is, hogy az Invitel megvásárolhassa a svéd Tele2-től a Tele2 Magyarország Kft.-t. Az integrációt úgy oldották meg, hogy a HTCC csoport vállalkozásai idén január elsejei hatállyal beolvadtak az Invitelbe.

Tavaly a HTCC éves nettó vesztesége 96,6 millió dollár volt, a 2006-os 16,4 millió dolláros adózott eredmény után. Ezt főleg származékos és egyéb pénzügyi eszközök közel 70 millió dolláros leértékelésével és az Invitel megvásárlása miatt 43,9 millió dollárral megnőtt kamatteherrel magyarázták a cégnél.

Idén az első negyedévben a HTCC adózott eredménye 4 millió dollár volt, a tavalyi első negyedévi, 54,7 millió dollár veszteség helyett. A bevétel  168 százalékkal 131,5 millió dollárra nőtt 49,1 millióhoz képest.

A dán TDC 88,2 százalékát 2006. januárban megvette a Nordic Telephone Company (NTC) 12 milliárd dollárért. Az NTC tulajdonosai magánbefektetési alapok, az Apax Partners, a Blackstone Group LP, a Kohlberg Kravis Roberts & Co., a Permira and Providence Equity Partners Inc.

A Dow Jones jelentése szerint a HTCC most eladásra kerülő részesedése iránt elsősorban magánbefektetési alapok érdeklődnek majd, köztük az Advent International, a Mid Europa Partners és a GMT Communications Partners, amelyeknek már vannak befektetéseik Közép- és Kelet-Európában.

A hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a Mid Europa és a GMT Communications az Invitel társtulajdonosai voltak, mielőtt tavaly azt eladták HTCC-nek.

Kulcsszavak: HTCC TDC +céginfo

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50