Minden eddiginél nagyobb lesz az IFA 2008

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 29. 07:54

Az augusztus 29-én nyitó berlini IFA vásár a várakozások szerint minden eddigi hasonló rendezvénynél nagyobb lesz, és egy új fogyasztói-elektronikai szektorral is bővül a kiállítás.

A világ egyik vezető fogyasztói-elektronikai vásárát idén is Berlinben rendezik meg, ezúttal augusztus 29. és szeptember 3. között. A vásár méreteire jellemző, hogy a tavalyi rendezvényen nem kevesebben, mint 222 ezren fordultak meg. Hogy ez a szám tovább nőjön, arról egy új szektor megjelentetésével gondoskodnak a szervezők. 2008 lesz az első év, amikor az otthoni háztartási eszközök egy teljesen külön kiállítási térben együtt, és a korábbi érintőleges megjelenéseknél jóval nagyobb számban szerepelnek majd. Idén is számos újdonságra készülhetünk a legnagyobb gyártóktól, hiszen szinte mindenki ott lesz, és a telefonoktól a hűtőgépekig új termékeket mutat majd be. Az idei vásár egyik slágertémája várhatóan a HD felbontású képrögzítés és megjelenítés lesz. A hangsúlyos megjelenést mutatja az is, hogy összesen 25 ezer négyzetméternyi kiállítóhelyet szenteltek ennek a részlegnek, és a gyártók, valamint a forgalmazók már most biztosíthatják helyüket a következő évi rendezvényre. A részvétel fontosságát pedig mi sem mutatja jobban, mint a tavalyi IFA 32 országból érkező 1212 kiállítója, aki a vásár néhány napja alatt 2,75 milliárd eurónyi megrendelést köthettek le.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38