Elbocsátások a mélyponton levő Nvidiánál

Genda Csongor Zoltán, 2008. szeptember 19. 18:51

Az Nvidia meglehetősen rosszul teljesített a második negyedévben, ezért a vállalat vezetősége több száz alkalmazottól akar megválni, hogy valamelyest leszorítsák a költségeket, s ugyanakkor a fő üzletágakra fognak koncentrálni.

A tavaszi kora nyári időszakban jelentősen visszaesett a videokártya-gyártó forgalma és komoly veszteséget kellett elkönyvelnie, s a sikertelen pénzügyi eredményeket ellensúlyozandó pedig világszerte 360 embert akarnak elbocsátani, ami a munkásállománynak a 6,5%-a. A sajtóközlemény szerit a leépítés minden részleget érint, a munkaszerződések felbontására pedig még az elkövetkező hetekben sort kerítenek. A leépítés 7-10 millió dollárjába fog kerülni a vezető videokártya-gyártónak. Az Nvidia nem szüntet meg egyetlen üzletágat sem, a létszámcsökkentés által és némi átszervezéssel kíván komoly összegeket megtakarítani. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetne a vállalat az olyan területekre, mint a CUDA és a Tesla alapú GPU Computing, a Tegra mobilprocesszorok, valamint az Nforce és a GeForce grafikus csipek fejlesztése.
Tavaly ilyenkor az Nvidia papírok még 39.67 dollárért cseréltek gazdát, múlt héten pedig három éves mélypontra esett vissza az árfolyam, 10.46 dolláron jegyezték a vállalat részvényeit, ami egyszerűen siralmas.

Kulcsszavak: nVidia +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36