Hálózati tárolási szolgáltatások négy kattintással

forrás Prim Online, 2008. november 9. 18:01

Az EMC tulajdonában álló Iomega bejelentette, hogy az egész világon kapható az új Iomega StorCenter ix2 – az otthoni és kisvállalati felhasználók számára készült hálózati tárolóeszköz. Az akár két terabájtos kapacitású tárolóeszközhöz mindössze négy egérkattintással beállítható az információfelügyeleti, védelmi és megosztási szolgáltatásokat kínáló szoftver. A berendezés több eszközhöz is csatlakozhat (akár vezeték nélküli hálózaton vagy Bluetooth-kapcsolattal).

A kis helyigényű (kisebb, mint egy terjedelmesebb szótár) és mindössze 299,99 dolláros ártól induló 1 és 2 terabájtos StorCenter ix2 központi tárolót nyújt azok számára, akik a legkényelmesebb, technológiailag legfejlettebb módszert keresik a fontos adatok – például a fényképek, MP3 fájlok, videoanyagok, pénzügyi feljegyzések – megosztására, biztonságos használatára és védelmére. Az ix2 javítja a kisebb irodák hatékonyságát azáltal, hogy könnyen, mégis biztonságosan hozzáférhetővé teszi az adatokat a helyi hálózaton. Otthoni rendszereknél az eszköz használatával a család különböző korú tagjai gond nélkül élvezhetik a képeket, videókat, zenéket és más multimédiás anyagokat a személyi számítógépeken, valamint minden más kompatibilis háztartási és szórakoztatóelektronikai eszközön.

A StorCenter ix2 kisvállalati alkalmazása
 

  • Az Iomega StorCenter ix2-ben az EMC LifeLine szoftvere, egy teljes Linux operációs rendszer és az EMC tárolótechnológiáit felölelő alkalmazások készlete működik, így a rendszer bővíthető a jövőbeli új tárolófelügyeleti funkciókkal. Az üzleti felhasználók számára a StorCenter ix2 Network Storage az irodai munka hatékonyságát javító új funkciókat és alkalmazásokat nyújt.
  • A gyorsaság, a központosított tárolási kapacitás és a hálózaton található összes fájlt védő beépített biztonsági szolgáltatások mellett az ix2 kibővíthető a Bluetooth használatával, így a felhasználók közvetlenül a mobiltelefonjukról küldhetnek át képeket, fájlokat és címjegyzék-adatokat a StorCenter ix2-re az adatok védelméhez és megosztásához. Az eszköz egyedi videomegfigyelési szolgáltatásokat is tud nyújtani egy kompatibilis Axis biztonsági kamera használatával, így olcsón és valós időben figyelhető és rögzíthető, hogy mi történik az irodában vagy azon kívül.
  • Az ix2 az RSA (az EMC biztonsági részlege) biztonsági technológiáit használja: ez védi a digitális adatokat a világ legnagyobb bankjai közül többnél is, most pedig ez tartja távol a StorCenter ix2-től a vírusokat és a rosszindulatú szoftvereket.


A StorCenter ix2 otthoni alkalmazása

  • Az otthoni felhasználók számára az UPnP (Universal Plug and Play) és DNLA (Digital Living Network Alliance) minősítésű eszközök beépített támogatása azt jelenti, hogy a StorCenter ix2 mindenféle multimédiás fájl – zenék, képek, videók és más digitális tartalmak – mentésére, tárolására és visszajátszására alkalmas, nem csak asztali és noteszgépek, hanem az otthoni hálózat bármilyen kompatibilis eszközének használatával, mint például: fogyasztói elektronikai és szórakoztatóelektronikai termékek; mobileszközök, például mobiltelefonok, zenelejátszók és PDA-k.


Az irodákban a gyors hálózati használatot egy Gigabit Ethernet kapcsolat biztosítja, az adatok tárolása pedig két nagy teljesítményű SATA-II merevlemez-meghajtón történik. Az ix2 USB-portjaihoz maximum két USB-eszköz csatlakoztatható, például USB-nyomtató a hálózati nyomtatásmegosztáshoz, USB Bluetooth illesztő a közvetlen feltöltéshez, vagy külső USB-meghajtók a tárkapacitás növeléséhez.

A StorCenter ix2 adatmentési és védelmi szolgáltatásokat is nyújt az integrált EMC Retrospect Express mentőszoftverrel. A beállítás során a felhasználó kiválasztja a hálózaton található PC-kről és Mac-ekről azokat a mappákat és fájlokat, amelyekről (ütemezés szerint) automatikus mentést szeretne. Ezután minden változás vagy hozzáadás automatikusan frissítésre és mentésre kerül.

Mivel az EMC Lifeline működési környezetet folyamatosan finomítják az új és a meglévő EMC-technológiák integrálásához, a vásárlók frissülő funkciókra és bővítésekre számíthatnak anélkül, hogy új hardvert kellene vásárolniuk. A StorCenter ix2 tervezett új szoftverfunkciói között megtalálható a távoli fájlelérés, az online tárolás és az adatbiztonsági tökéletesítések – ezek mindegyike az EMC tárolótechnológiák előnyeit használja fel.

A StorCenter ix2 Network Storage berendezés Windows, a Mac OS és a Linux operációs rendszerű személyi számítógépekkel használható, és max. két nyomtató vagy külső merevlemez csatlakoztatására ad lehetőséget. A kezelőfelület 11 nyelvre van lefordítva, ezek az angol, spanyol, portugál, francia, olasz, japán, koreai, hagyományos és egyszerűsített kínai, német és orosz. Támogatja az UPnP AV eszközök, a digitális médiaillesztők, az iTunes és a PTP-eszközök (pl. digitális kamerák és képkeretek) használatát is. A Bluetooth funkcióhoz külön adapter szükséges.

Kulcsszavak: hálózat Iomega EMC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09