Biztonságos online fizetés az újfajta Visa kártyával

Genda Csongor Zoltán, 2008. november 15. 18:02

A Visa átdolgozta eddig sokat kritizált online fizetési rendszerét, és előrukkolt egy kijelzővel és mini-billentyűzettel felszerelt hitelkártyával.

A One-Time-Code Card névre keresztelt kártya rendelkezik 12 gombbal és egy aprócska monokróm kijelzővel. Az alkalmazott koncepció hasonlatos az online bankok által használt TAN-eljáráshoz, és a cég ígérete szerint sokkal biztonságosabbá válik így a webes vásárlás. A felhasználóknak minden egyes tranzakció előtt be kell ütniük egy egyszeri kódot, amit maga a hitelkártya generál a helyes PIN megadását követően. A kapott kóddal aztán a kártya tulajdonosai fizethetnek az online üzletekben a megvásárolni kívánt termékekért. A szolgáltató elmondása szerint az új megoldással kivédhetőek az interneten széles körben elterjedt Phishing-támadások. A kártyába épített csipet üzemeltető elem élettartama minimum három év.
A Visa garantálja, hogy az újfajta hitelkártyákkal csakis azok tulajdonosai tudnak majd fizetni, hiszen a tranzakcióhoz szükséges kódot a PIN beírása után jelzi ki az eszköz.

Kulcsszavak: Visa hitelkártya security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05