Költségcsökkentési lehetőségek az informatikában

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 18. 10:15

Az informatikai üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők az informatikai háttértárolók kihelyezésével, egy ilyen befektetés 12-16 hónap alatt megtérül - mondta Egervári Dénes az Albacomp műszaki vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A költséghatékonyabb informatikai rendszerek kialakítása a gazdasági válságban az előremenekülés egyik eszköze lehet – tette hozzá Egervári Dénes. A magyar Albacomp a japán Hitachi Data Systems-szel (HDS) együttműködésben van jelen az informatikai tárolók telepítésének piacán. A két cég most, együttműködését szorosabbra fűzve, az informatikai rendszerek optimalizálásával kínál lehetőséget megrendelőinek az üzemeltetési költségek csökkentse.

 A székesfehérvári Albacomp jelenleg egy 100 ezer dollár értékű tárolórendszer tervezésén és építésén dolgozik egy belföldi, meg nem nevezett nagyvállalatnál, és folyamatban van egy másik, ennél is nagyobb értékű projekt megvalósítása.

 Horváth Balázs, a HDS magyarországi képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági válság miatt a vállalkozások elhalasztják a beruházásaikat, ugyanakkor igyekeznek a költségeiket csökkenteni. A tapasztalatok szerint a cégvezetők a vállalat átszervezéséhez kísérleti projektjének tekintik az informatikai rendszerek átalakítását.

Kulcsszavak: IT trend Albacomp Hitachi

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09