Az Iomega asztali berendezésekkel bővíti NAS termékeit

forrás Prim Online, 2009. február 19. 09:45

Az EMC tulajdonában álló, az adatvédelem területén működő Iomega bejelentette hálózati megoldás portfoliója legfrissebb elemének, az új Iomega StorCenter Pro ix4-100 tároló berendezésnek a megjelenését.

Az új berendezés mindössze négy egérkattintással üzembe helyezhető, elindítható, és akár 4 TB hálózati tárhelyet kínál a kisvállalatok és a távoli irodák számára. Kényelmesen integrálható a meglévő infrastruktúrába a nagyobb tárhely biztosítására, a jobb fájlmegosztás és az üzletmenet szempontjából kritikus adatok biztonsági mentése érdekében.

A StorCenter Pro ix4-100 egy négy meghajtóból álló NAS-egység, működtetéséről az EMC LifeLine szoftver, egy teljes Linux működési környezet és egy több alkalmazás gondoskodik. EMC LifeLine többféle számítógépes platformot is támogat. Az új eszköz gyors adatátvitelt, többféle RAID-konfigurációt, RSA nagyvállalati biztonsági szolgáltatásokat kínál egy sor egyéb előny mellett. A berendezés felügyeletéhez nincs szükség informatikai szakemberre.

Az Iomega StorCenter Pro ix4-100 NAS mind 2, mind 4 terabájtos kivitelben elérhető, mindkét esetben mindössze A felhasználók bármelyik hálózatra kapcsolódó Windows PC-ről, Linux munkaállomásról vagy Macintosh gépről elérhetik a fájlokat a kényelmes megosztás, adatmentés és nyomtatási szolgáltatások érdekében. A berendezés többféle RAID-szint használatára képes: alapértelmezésben RAID 5-re van beállítva, de használható a RAID 10 (mindkét esetben lehetséges az automatikus RAID-újraépítés) és a JBOD is. A berendezés négy merevlemeze üzem közben cserélhető SATA II meghajtó, ezzel minimálisra szorítható az állásidő és könnyen végrehajtható a csere. A Gigabit Ethernet kapcsolat és a nagy teljesítményű beágyazott architektúra révén a gyártó szerint az ix4 javítja a kisvállalkozások teljesítményét azzal, hogy könnyen hozzáférhetővé teszi az adatokat a helyi hálózaton, ugyanakkor gondoskodik a biztonságukról is. A berendezés négy USB 2.0-s porttal rendelkezik, így nyomtatók vagy (a tárkapacitás növelésére) külső USB-meghajtók is csatlakoztathatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09