Hagyományos DVD-k feliratozása LightScribe nélkül

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 8. 15:14

A LineOn elektronikai konszern a Cebit technológiai vásáron a közönség elé tárta az első olyan DVD-írót, amely feliratozni tudja a normál lemezek adattároló oldalát.

Az iHAS624 névre keresztelt eszköz újdonsága abban rejlik, hogy a LightScribe-al ellentétben nem a speciális korongok felső részére viszi fel a szöveget, képet, hanem bármely hagyományos DVD azon oldalára, amelyre az adatok fognak felkerülni. A LabelTag névre keresztelt szabadalmaztatott technológiának köszönhetően kisebb átmérőjű információs csíkokat lehet beleégetni a lemezekbe, s így a mindenkori felhasználó tudni fogja, hogy az adott médium mit tartalmaz. Ezt egyetlen egy piacon lévő optikai eszköz sem tudja megcsinálni, a LiteOn készüléke az első, ami ezt a megoldást használja a feliratozásra. A gyártó szerint a címkézés nem befolyásolja az írási sebességet, egyetlen hátránya, hogy a feliratozott részre nem lehet adatokat felvinni, így annyival csökken a lemez tárolókapacitása.
Az új technológiát alkalmazó DVD-író tavasszal jelenik meg a kereskedelmi forgalomban egyelőre ismeretlen áron.

Kulcsszavak: DVD DVD-R DVD-recorder

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50