Terítéken a Sun X86-os stratégiája

Kovács Attila, 2009. március 18. 17:25

Az X86-os szerverek piacáról tartott március 18-án sajtótájékoztatót a Sun Magyarország. A sajtóbeszélgetésen részt vett Luc Opdebeeck, a sun EMEA térségért felelős alelnöke, aki többek között beszélt a Sun mostani piaci helyzetéről és jövőbeni stratégiájáról, valamint arról, hogy növekedési ütemét megtartva, a cég folyamatosan növelni tudja piaci részesedését.

A nemzetközi, európai trendek mellett Strausz János, a Sun magyarországi partnerkapcsolati vezetője és Tímár Károly, a Sun Magyarország systems üzletágának vezetője értékelte a magyar valóságot az X86-os szerverek piacán. A beszélgetés házigazdája Polner Tamás, a Sun magyarországi marketingigazgatója volt.

Luc Opdebeeck többek között megemlítette, hogy a cég nagyon elégedett a Sun Magyarország legutóbb elért eredményeivel. Kiemelte: az IDC Worldwide Server Tracker szerint továbbra is dinamikusan erősödik a Sun helyzete az X86-os piacon: 2008 IV. negyedévében az előző év azonos időszakához képest a vállalat 21%-kal magasabb gyártói bevételt ért el. Az előző év azonos időszakához képest elért több mint 60%-os növekedéssel a Sun a pengekiszolgálók piacán is kimagaslóan jó teljesítményt nyújtott. További érdekes adat: az X86 piac az IDC adatai szerint 37%-ot csökkent árbevételben az elmúlt pénzügyi év negyedik negyedévében (CY08Q4-ben) az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A neves gyártók közül egyedül a Sun növekedett ebben az időszakban, mégpedig 37%-ot.

A hazai adatokról szólva, Strausz János elmondta: 2008 őszén indította a Sun hazai Avnettel közös kampányát azzal a céllal, hogy három év alatt a Sun 10% feletti piaci részesedésre tegyen szert az X86-os piacon. A kampány részeként eddig több mint 50 ezer példányban juttattak el szerverkatalógusunkat a kampány célközönségének számító középvállalatok felé, amely szám márciusban 100 ezerre nő.

Polner Tamás megemlítette, hogy a Sun Magyarország szervervalaszto.hu weboldala eddig több mint 22 ezer egyedi látogatóval büszkélkedhet

Tímár Károly elmondta: a Flash memóriákkal szerelt X86-osok sikerét várja a magyar piacon is. A hazai X86-os referenciák között említette a következőket: vatera.hu, iwiw.hu. A sunshop.hu olyan ügyfeleket szerzett, mint a General Media (myvip.hu, mellesleg.hu, chat.hu, love.hu), arukereso.hu, felvi.hu.

Kulcsszavak: Sun Sun-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05