Bartalis Krisztina az év projektmenedzsere

Kovács Attila, 2009. március 31. 12:34

Az év projektmenedzsere díjat az április 2-án Budapesten megtartandó projektmenedzsment fórumon adják át, az immár nyolcadszor kiírásra került pályázat nyertesének, Bartalis Krisztinának, a Vodafone Magyarország projektmenedzserének, aki „A Vodafone globális szintű vállalat átszervezési (EVO) program első országban történő megvalósítási projektje”vezetőjeként pályázott.

A Vodafone globális programja a különböző országokban igen eltérő, különböző alkalmazásokon alapuló pénzügyi, beszerzési és személyzeti folyamatait és rendszereit egységesítette.  A magyarországi projekt a globális program pilotja volt, célja pedig az új működési modell, továbbá az alkalmazott projektmódszertan és a projektszervezet megfelelőségének, hatékonyságának tesztelése.  A magyarországi projekt fő feladata a magyar leányvállalat működésének és a projektben érintett szervezeti egységeknek az átalakítása volt, olyan eredményekkel, mint standard pénzügyi tranzakciók, ERP rendszerben használt törzsadatok karbantartási feladatának átadása az erre a célra létrehozott másik Vodafone vállalatnak, a nem kiszervezett pénzügyi funkciók racionalizálása,  illetve új  magyarországi üzemeltetési és alkalmazás támogatási folyamatok létrehozása. .

Magyarországon a projekt által közvetlenül érintettek közé tartozott az átalakított folyamatok mentén dolgozó, kb. 300 munkatárs. A bevezetett új HR, és beszerzési funkcionalitások miatt minden magyarországi alkalmazottat (kb. 1200 fő) érintettként kezelt a projekt (tréning és kommunikációs szempontból).

A díjpályázat versenyének magas színvonalát mutatja, hogy a szervezőbizottság két különdíjat is kioszt. Az egyiket Kovács Gábor, a MAVIR Zrt. 35 éves igazgatója projektmenedzseri munkájáért kapta. Kovács a villamosenergia-iparban stratégiai jelentőségű projekteket vezetett, köztük a Békéscsaba – Országhatár-Románia útvonalon épült 400 kV-os villamos energia összeköttetés projektjét. A projekt nemzetközi jelentőségét mutatja, hogy az Európai Unió a Trans European Networks – Energy (TEN-E) programjában – mint kiemelten fontos projektet – összességében kb 650 MFt értékben támogatta. A MAVIR és a külső beszállítók mellett még mintegy 100 hatóság, illetve szakhatóság, önkormányzatok és a több ezer ingatlantulajdonos volt a projektben érintett.
 
A másik külödíjat Szőllőssy Gyula, az IQsys Zrt. kompetenciaközpont vezetője kapta projektmenedzseri munkájáért, aki a banki szektorban stratégiai alkalmazásfejlesztési projekteket vezetett, köztük a Magyar Nemzeti Bankban fizetési mérleg (FMR) összeállítását támogató alkalmazás fejlesztését. Szőllőssy 47 éves matematikus-mérnök, mérnök-közgazdász, aki jelentős informatikai fejlesztési, funkcionális menedzseri és projektmenedzseri gyakorlattal is rendelkezik.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50