Új vezető az ICANN élén

Milkovits Gábor, 2009. június 27. 07:13

Az internetes domaineket felügyelő ICANN non-profit szervezet Rod Beckstrom-ot, az Amerikai Országos Cyber-biztonsági Központ (NCSC) volt igazgatóját választotta meg új elnök-vezérigazgatójának.

Beckstrom korábban több szoftvercéget is vezetett, illetve sikerkönyvet is írt The Starfish And the Spider címmel a különféle csoportos szervezetek működéséről, ami állítólag segítette az amerikai kormányt az Al-Kaida tevékenységének megértésében. Tavaly márciusban nevezték ki az NCSC élére, ahonnan egy évvel később távozott, arra hivatkozva, hogy nem kap elegendő pénzt, illetve támogatást a Nemzetbiztonsági Hivataltól.

Beckstrom megválasztása után elmondott beszédében hitet tett a világháló szabadsága mellett, kihangsúlyozva, hogy az internet, mint a szabadon áramló információk forrása igen jelentős vívmány, amit a most Iránban zajló események is bizonyítanak. Az új elnök-vezérigazgató mellett többek között olyan személyek voksoltak, mint a világháló atyja és egyben nagy előd Vint Cerf, a Google-vezér Eric Schmidt, vagy a Verisign-t irányító Mark McLaughlin.
 

Kulcsszavak: CIO ICANN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14