Mozgásérzékelő fülhallgatók a Sony Ericcsontól

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 24. 09:17

Fülbe helyezésre bekapcsolódó fülhallgatókat mutatott be a Sony Ericcson távközlési vállalat. A zenehallgatás közben érkező hívásokra a fülhallgató egyik felének kivételével lehet válaszolni, a készülék még azt is érzékeli, hogy az eszköz ténylegesen a fülben, nem pedig a zsebben található.

A zene akkor kapcsol be, amikor a telefon tulajdonosa a fülébe helyezi az MH907 nevű fülhallgatót, és csak addig szól, amíg ki nem veszi onnan - olvasható a Yahoo hírportálon megjelent beszámolóban. A SenseMe, azaz a felhasználó érzelmi állapotát érzékelő technológia segítségével a fülhallgató csak akkor kapcsolódik be, amikor a készülék már valóban a hallójáratban van. Ezt a technológiát korábban már a Sony Ericsson W910i készüléke is használta, amely a tulajdonos hangulata alapján válogatott a lejátszási listák között.

 Az eszköz hátránya, hogy a zene csak akkor indul el, amikor a fülhallgató bent van mindkét fülben, így a futók vagy az utcán sétálók a különböző veszélyre figyelmeztető zajokat sem hallják, ráadásul a mobilgyártó régebbi készülékei sem támogatják ezt a technológiát. Az árról és a megjelenés idejéről a gyártó részleteket még nem közölt, egyes internetes hírek szerint az Egyesült Államokban várhatóan 55 dollár (tízezer forint) körüli áron lesz majd beszerezhető.
 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két új, barátságos árcédulájú gamer monitorral bővül az Evnia terméksorozat

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 10:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47