Ha még nem lenne elég hideg: Zalman hűtők

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 19. 17:50

Aki az ablaknyitogatásnál komolyabb hűtésre vágyik, érdemes megnéznie a Zalman hűtőit, a legújabb modellek már nem csak jól vezetik el a hőt, de rendkívül csendesek is.

Az első darab mindjárt kettő. A CNPS7500 golyóscsapágyas és kéken világító szélkereke alá kétféle hűtőbordát választhatunk. A Cu csak rézből, a AlCu változat pedig alumíniumból és rézből készült lamellákat tartalmaz, kedvező áron szinte az összes foglalathoz használható, AMD-hez ugyanúgy, mint Intelhez. belefér egy szokásos házba és a legújabb 1156-os Corei7 és Corei5-ös CPU-kat is kordában tarthatjuk vele, csak ehhez a ZM-CS5B kiegészítő megvásárlása is szükséges. A CNPS7500 beszerzése előtt győződjünk meg arról, hogy a processzortok közepétől számított 61 mm-es köríven belül ne legyen 39 mm-nél magasabb alkatrész. Silent Mode-ban semmilyen zajt vagy vibrációt nem kapunk a Zalman CNPS7500 felől. A ventilátor sebességét a kiegészítő vezérlővel szabályozhatjuk, igényünk szerint.


 
A nagyteljesítményű és igen meghajtott rendszerek hűtéséhez készült a CNPS-9900NT. A rézből készült hűtőbordákat és csöveket fekete, gyöngyház csillogású nikkellel vonták be, mely csökkenti a korrózió lehetőségét, de elsősorban a zöld ledtől megvilágítva egy egyedi megjelenést ad. Kár elrejteni egy PC házba. A hűtőcsövek nagy hatékonysággal szívják el a hőt a processzortól, amit a nagy, 120 mm-es ventilátor szór szét a környezetben. Az automatikus sebesség vezérlést tovább javíthatjuk a mellékelt ellenállás beépítésével, mely csendes módban jelentősen visszaveszi a zajt és a forgási sebességet. A processzor és a hűtőfelület közé a Super Thermal ZM-STG2 nagy hatékonyságú hűtőzsírt kenhetjük, amelyet szintén megtalálunk a kétféle, AMD és INTEL processzorokhoz való szerelőkeretek mellett.


 
Igazán extrém hűtést kaphatunk a két ventilátor felszerelését is lehetővé tevő CNPS10X-Extreme hűtőtől. Öt hűtőcsövön kerül a meleg az alumínium bordák közé, amelyet 120 mm-es ventilátorral hűthetünk vissza. Arra ügyeljünk, hogy a 151 mm magas hűtőtorony a széles, 180 mm-es házakba fog csak beférni. Ha ennyire komoly megoldásra nincs szükségünk, akkor választhatjuk a kicsit könnyedebb (árban is) CNPS9300AT-t, mely szintén multiplatformos, azaz AMD és Intel motorra is szerelhető. Ha a hűtő mögé a házra is szerelünk egy rendszerhűtőt, akkor az eredményt maximálhatjuk. A Corei5  és Corei7-esekhez kiegészítő szerelési kitt, a ZM-CS5B is szükséges.


 

Kulcsszavak: Zalman periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09