Élethű 3D képek kétdimenziós tartalomból, érintőképernyős távirányító

forrás Prim Online, 2010. január 10. 13:49

A Samsung Electronics bemutatta LED háttér-világítású televízióinak legújabb generációját, mely magában foglal egy  3D processzort is.

A 9000-es széria elnyerte a 2010-es CES „Best of Innovations” díját. A LED TV paletta nyolc terméksorozatot és 19”-tól 65”-ig terjedő képernyőválasztékot foglal magában.


Az idei év prémium LED TV sorozatai – a 7000, 8000 és 9000 – mind rendelkeznek a Samsung által szabadalmaztatott beépített 3D processzorral és emitterrel, amely lehetővé teszi többféle 3D szabvánnyal való kompatibilitást, beleértve a HD-ready és Full HD minőséget és a “Blu-ray 3D” szabványt. A 3D Blu-ray lejátszó (BD-C6900) mellett a Samsung így egy teljes tv-termékskálát kínál az otthoni 3D házimoziélmény megteremtéséhez. Azért, hogy a hagyományos tévéműsorokat is 3 dimenzióban lehessen élvezni, a Samsung 3D processzora konvertálótechnológiával rendelkezik, amely a kétdimenziós tartalmat azonnal 3 dimenzióssá alakítja, számítógép nélkül. Be lehet állítani a mélység szintjét és a világosságot egy élő focimeccshez is, ezáltal a mérkőzés részeseinek érezhetjük magunkat. És mindezt a teljes színskála megjelenítése mellett élvezhetik a nézők, ami egy eddig még nem látott csodálatos élményt teremt.

A beépített Enthernet-, illetve az előkészített vezeték nélküli kapcsolat kiszolgálja a vásárlók “tartalom határok nélkül” igényeit. Az Internet@TV megoldás már tartalmaz olyan Samsung alkalmazásokat, mely segítségével elérhető több internetes tartalomszolgáltató oldala.



A Samsung prémium LED televíziói ötvözik a local dimming-es direkt LED megvilágítás és az oldalsó megvilágítás előnyeit. Ez a technológia biztosítja a tökéletesen mélyfekete árnyalatok  és a vibráló színek megjelenítését még jobb kontrasztarány mellett.

A Samsung még keskenyebb szegélyű, szálcsiszolt kávájú készülékeket mutatott be ezüst- és fekete színben. A Samsung emellett megalkotott egy új négylábú állványt is, mellyel a televízió még inkább bútorra hasonlít.

Atelevíziók az EnergyStar 4.0-nak is megfelelnek.



A Samsung által kifejlesztett érintőképernyős távirányító használata rendkívül egyszerű, könnyű vele eligazodni a beállításokon és alkalmazásokon. Az integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolaton keresztül érintőgombok és QWERTY billentyűzet segítségével irányíthatjuk a televíziót és a többi kapcsolódó audiovizuális eszközünket. Magán az eszközön is nézhetünk adást, így amíg egy blu-ray film látható a nagyképernyőn HD minőségben, a távirányítón belenézhetünk kedvenc csapatunk mérkőzésébe (csak a 9000 sorozatnál). Böngészhetünk rajta keresztül zenét, képeket vagy videókat, egyenesen az otthoni számítógépünkről a DLNA segítségével, így a tárolt tartalmakat a televízión is le lehet lejátszani.

Kulcsszavak: Samsung televízió CES

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55