Csökkent az Ericsson árbevétele és nyeresége

MTI Sajtóadatbank, 2010. január 26. 08:03

Nehéz évet tudhat maga mögött a svéd Ericsson: a világ vezető távközlésiberendezés-gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben a távközlési szolgáltatók keresletének csökkenése és a szerkezetátalakítással kapcsolatos költségek miatt.

A társaság hétfői közlése szerint a bevétel 13 százalékkal 58,3 milliárd koronára (5,7 milliárd euróra) csökkent, az üzemi eredmény 16 százalékkal 7,5 milliárd koronára. Az adózott bevétel 700 millió korona volt, míg egy évvel korábban 4,1 milliárd korona.

A hálózati infrastruktúra üzletág különösen a második félévben került nehéz helyzetbe, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szolgáltatások bevételének növekedése. A társaság érdekeltségi körébe tartozó mobilgyártó Sony Ericsson és a chipgyártással foglalkozó ST-Ericsson a negyedik negyedévben is veszteséget mutatott.

Mindezek ellenére a társaság minden üzletágban tartani tudta piaci részesedését.

Az Ericssonnál azt is közölték, hogy folytatják a költségek csökkentését, ami már eddig több megtakarítást eredményezett a tervezettnél: évi 15-16 milliárd koronát a tervezett 10 milliárddal szemben.

A költségtakarékosság részeként további 1500 fős leépítést jelentett be a cég, a korábban jelzett 5 ezerrel szemben 6500 főt terveznek elbocsátani, az idei év második negyedében lezáruló elbocsátás 13-14 milliárd koronába fog kerülni.

Kulcsszavak: Ericsson +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14