SMART dual-touch: két tanuló egy táblánál

forrás Prim Online, 2010. január 31. 09:16

A SMART Technologies a budapesti EDUCATIO 2010 kiállításon is bemutatta a SMART Board SBD600 interaktív tábla terméksorozatát, ami lehetővé teszi, hogy két felhasználó egyszerre írjon a tábla felületére vagy egyszerre érintse meg azt. A SMART Board interaktív táblák termékcsaládjának ez a kiegészítése javítja a kisebb csoportokon belüli interakciót azáltal, hogy két felhasználó együtt dolgozhat egy interaktív táblánál.

A diákok és a tanárok számára így lehetővé válik, hogy ujjuk vagy egy toll használatával ötleteljenek, problémamegoldó feladatokat végezzenek, újabb ismeretekre tegyenek szert és bekapcsolódjanak az órákba.
A kétfelhasználós üzemmód a SMART Notebook szoftver segítségével aktiválható. Alapbeállíásként az egyfelhasználós üzemmód szerepel, azonban egy ikon kiválasztásával két részre osztható a képernyő, így mindkét felhasználó a saját személyes munkaterületén dolgozhat, oszthatja meg munkáját, emellett a két felhasználó egymással együttműködve is megoldhat feladatokat. Az SDB 600 sorozat modelljeihez elérhető két felhasználóra szabott tanórák során például olyan problémamegoldó feladatokat is végezhetnek a tanulók, amiket kétféleképpen is végezhetnek: egyrészt egymással versenyezve oldhatják meg ugyanazt a feladványt, másrészt egymással együttműködve, egy feladvány különböző részfeladatait is megoldhatják. Ezután a felhasználók egy ikonra mutatva visszatérhetnek az egyfelhasználós üzemmódba. Az SDB600 sorozat tagjai között szerepel a 195 centiméteres képátlóval és normál képaránnyal (4:3) rendelkező SDB680, a szélesvásznú (16:10 képarány) 221 centis SDB685, és a szintén szélesvásznú (16:9 képarány) 239 centiméter méretű SDB690. Az új modellek valamennyi 600i és 600ix interaktív tábla rendszerrel is elérhetők.

Jellemzők
Két felhasználós üzemmód – Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy előre meghatározott munkafelületeiken egyszerre érintsék meg az interaktív táblát, illetve egyszerre írjanak rá
Egyszerű váltás – A váltás az egy-felhasználós és a két-felhasználós üzemmód között egy ikon megérintésével történik a SMART Notebook szoftveren belül
Ismerős megjelenés és érzés – A SMART Board 600 sorozatú interaktív táblákéval megegyező megjelenés és érzet
SMART termékintegráció – A kétérintős mód beépül a SMART Notebook szoftverbe
 

Ár és elérhetőség
A SMART Board SBD600 interaktív tábla sorozat modelljei és interaktív tábla rendszerek forgalmazása februárban kezdődik, a SMART hivatalos viszonteladóinál lesz elérhető. További információért, műszaki jellemzőkért és árakért, kérem, keresse fel a www.smarttech.com weboldalt, vagy vegye fel a kapcsolatot a SMART magyarországi viszonteladójával, az LSK Hungária Kft-vel.

A SMART Board 600 sorozatról
·    A SMART Board 600 sorozat az interaktív képességeket egy olyan rugalmas tollal és ujjal egyaránt használható rendszerrel bővítette ki, amely ösztönös használatot és legendásan könnyű kezelhetőséget biztosít.
·    A világ legnépszerűbb interaktív tábla rendszerének számító SMART Board 600i sorozat egy SMART Board 680, 685 vagy 690 típusú interaktív táblából, valamint egy rövid hatótávú projektorból áll.
·    A SMART 685ix interaktív tábla rendszer egy SMART Board 685 típusú szélesvásznú interaktív táblából és egy ultrarövid hatótávú szélesvásznú UX60 típusú projektorból áll az éles, tökéletes minőségű kép, és a különlegesen egyszerű kezelhetőség érdekében
·    A SMART Board SBD600 sorozat interaktív tábla modelljei lehetővé teszik, hogy két felhasználó egyszerre dolgozzon az interaktív táblánál, így biztosítva az egyszerű együttműködés élményét

 

Kulcsszavak: Smart oktatás

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05