Titkosított DVD-vel az illetéktelen hozzáférés ellen

Mészáros Péter, 2010. március 11. 14:32

A Verbatim új írható SecureSave DVD-je 256-bites szoftveres AES titkosítással védi adatainkat. A lemezen tárolt adataink biztonságosan szállíthatóak, nem kell aggódnunk adataink biztonságáért, ha esetleg elveszítenénk a lemezeket és illetéktelenek kezébe kerülne.

Sokan használják a DVD-ket fájljaik, személyes emlékeik mentéséhez, tárolásához. Ha utazás közben a lemezeket elveszítjük, akkor azok tartalmát gyakorlatilag bárki böngészheti – vagy akár az interneten is közzéteheti. Nem csak vállalati információk esetében kínos ez. A SecureSave DVD-re mentett mappák és fájlok védve maradnak akkor is, ha a lemez illetéktelenek kezébe kerül; ugyanis jelszó és erős titkosítás védi a lemezek tartalmát a kíváncsi szemektől. A SecureSave DVD 256-bites szoftveres AES titkosítása kötelező biztonsági jelszóval akadályozza meg a lemezre mentett adatokhoz való hozzáférést. A 4,5GB tárolókapacitással rendelkező DVD-R lemezekbe épített szoftver automatikusan indul, amikor a lemezt a számítógépbe helyezzük, így csupán pár kattintás kell ahhoz, hogy adatainkat titkosítva mentsük. A SecureSave DVD-ket nem kell elsőre feltölteni fájljainkkal: a lemezek 4,5 GB-os kapacitásának eléréséig több alkalommal is menthetők rá bizalmas információk.

A SecureSave DVD-k 5 db-os és 1 db-os csomagolásban már megtalálhatók az üzletekben. A biztonságos DVD lemez (ÁFA nélkül) 1460 Ft-tól érhető el.
 

Kulcsszavak: Verbatim DVD security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05