Samsung R és N sorozatú noteszgépek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. április 4. 17:31

Az R széria kiemelkedő mobil teljesítményt és szórakozást kínál, az N sorozat a kicsi és formatervezett, hosszú üzemidővel rendelkező gépre vágyók számára készült.

A Samsung hordozható gépek két nagy családot alkotnak. A notebook kategóriát az R széria képviseli, a miniket pedig N szériának hívják. A Samsung R notebookok úgy készültek, hogy sokféle igénynek megfeleljenek, miközben kiváló teljesítményt és a multimédiás szórakozás széles skáláját is nyújtják egyben. A divatos és mind emellett masszív külső borítás egy asztali gépek teljesítményével vetekedő belsőt takar. A Samsung N netbookok fejlett műszaki megoldásokat tartalmaznak és a kimagaslóan magas akkumulátor üzemidő a mozgás szabadságát biztosítja.
 
Samsung R széria
 
A Samsung R580 Touch of Color elnevezésű design-ja kihangsúlyozza, hogy milyen teljesítményre is képes a gép. A 16:9-es szélesvásznú HD képernyő a gazdaságos LED megvilágítással újfajta képminőséget produkál. Az éjszakai mozizást könnyíti meg az érintőpad finom megvilágítása. A nappali munka során az elfáradt kezeket kíméli az alacsony profilú billentyűzet és a 17 gombos, különálló numerikus klaviatúra. A DDR3 memória támogatásával pörgő Core i5-ös processzorral a legújabb játékokból ki tudjuk hozni a maximumot a továbbfejlesztett és 1 GB dedikált memóriával rendelkező nVidia GeForce 330 M grafikus kártyával. Az energiatakarékos 40 cm átmérőjű képernyő minden színt, árnyalatot és részletet megjelenít. A burkolat stílusos és szilárd, megóvja a gép érzékeny alkatrészeit az ütődésektől és a rázkódásoktól, a felület kialakítása csökkenti a karcolódások és az ujjlenyomatok által hagyott szépséghibák kockázatát. A csúcskategóriás R580-as mellett a megbízható, különböző mintázatú R528-as, vagy a prémium, fekete-vörös, gyémántmintás R530-as modelleket is kínálja a gyártó.
 
Samsung N széria

 
A kis gépeket magunkkal vihetjük bárhová, a szállítás, a használat során azonban sokféle ütés vagy rázkódás érheti őket. Az egyedi mintázatú védőbevonat az ujjlenyomatokkal és a véletlen karcolásokkal szemben az N sorozat esetében is megőrzi a netbook eredeti szépségét. A merevlemez szenzora érzékeli, ha túl nagy sebességű az elmozdulás, és azonnal készenléti állapotba helyezi a meghajtót. A hatcellás akkumulátor az átlagosnál jóval tovább bírja a felpörgetett használatot. Tölthetünk fotókat le és fel a neten, emailezhetünk, chatelhetünk és aludhatunk is, mindez beleférhet egyetlen feltöltésbe anélkül, hogy leállna a gép, nyugodtan indulhatunk hosszú útra vagy egész napos kirándulásra. Az akkumulátort a tükröződésmentes és energiatakarékos LED képernyő is kíméli, a képet akár nappali fények mellett is, szemünk erőltetése nélkül is láthatjuk, mozizhatunk éjjel-nappal. Több szín és számos kiépítettség között választhatunk, de a lényeg az N sorozat esetében a műszaki megbízhatóság.

Kulcsszavak: Samsung notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14