Apple: 300 ezer iPad fogyott az első napon

Milkovits Gábor, 2010. április 6. 09:35

Az Apple saját közleménye szerint mintegy 300000 iPad mini-tablet számítógépet értékesített az első napon, amivel a cégnek sikerült felülmúlnia még az iPhone kezdeti sikerét is.

Az Apple április 3-án, szombaton dobta piacra a készüléket Amerikában, és habár a boltok többsége a Húsvét miatt vasárnap és hétfőn zárva tartott, egyes üzletek nyitva voltak, így a teljes ünnepi forgalom még a társaság által közöltet is meghaladhatja. A fenti szám egyébként az előrendeléseket is tartalmazza. Elemzők korábban éppen ez utóbbiak alapján 250 és 350 ezer darab közötti eladásokat prognosztizáltak a nyitó hétvégére. A nagy kérdés nyilvánvalóan az, hogy az iPad hosszú távon is ilyen sikeres marad-e, akárcsak az iPhone, vagy pedig a mostani vevők többsége inkább a megrögzött Apple-rajongók és megszállott kütyü-vásárlók közül került ki, a szélesebb tömegek azonban továbbra is megmaradnak a megszokott noteszgépeknél, netbook-oknál és e-könyvolvasóknál. Jelenleg a Wall Street elemzői azt jósolják, hogy az Apple nagyjából 5 millió iPad-et fog eladni az első évben.

Az Apple a készülék-eladási adatok mellett azt is közölte, hogy az iPad-felhasználók az első nap folyamán mintegy 1 millió alkalmazást töltöttek le az újfajta táblagéphez az App Store-ból, míg az iBookstore-ból hozzá vásárolt elektronikus könyvek száma elérte a 250 ezret. A hírek hatására az Apple, illetve az iPad alkatrész-beszállítók részvényei is drágultak a tőzsdéken.
 

Kulcsszavak: Apple iPad pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09