LG HR500: 85 órányi HD-felvételt lehet tárolni az új Blu-ray lejátszón

Kovács Attila, 2010. május 7. 11:16

Az LG bejelentette, Magyarországon is bevezeti új Blu-ray lejátszóját, a HR500-at, amely számtalan, otthoni szórakoztatást kínáló funkciót tartalmaz.

Az új LG HR500 lényegét a két DVB-T TV-vevőegység adja, amelyekkel miközben az egyik digitális TV csatornát nézzük, felvehetjük a műsort egy másik csatornáról, vagy akár egyszerre két adóról is rögzíthetünk, miközben megy egy Blu-ray film. Az LG HR500 készüléken a 250GB kapacitású beépített merevlemeznek köszönhetően az élő digitális TV adás késleltetve is nézhető, és maximálisan 85 órányi HD-felvételt lehet rajta tárolni. A készülék USB porttal felszerelt, így külső merevlemez csatlakoztatásával igény szerint tovább bővíthető a tárolókapacitása. Ezeken a merevlemezeken további sugárzott adásokat rögzíthetünk, vagy DivX HD és MKV formátumú fájlokat játszhatunk le. Az LG szerint a kétcsatornás felvétellel, Blu-ray lejátszással és wifi-kompatibilitással, azaz a tartalmak óriási választékának kényelmes elérésével az LG HR500 még magasabb szintre emelheti az otthoni elektronikus szórakozást. A HR500 csatlakozási lehetőségei mind azt a célt szolgálják, hogy egyszerű legyen az otthoni hálózat számítógépein és a DLNA technológiára épülő tárolóeszközökön őrzött tartalom elérése. A vezeték nélküli internetkapcsolat révén a HR500 közvetlenül eléri a YouTube videókat. A BD Live támogatásával a készülék további filmes tartalmakhoz fér hozzá a neten, melyeket a beépített 1 GB memóriának köszönhetően külső USB memória nélkül is kiválóan élvezhet. A HR500 egyszerűen, egyetlen HDMI kábel használatával csatlakoztatható HD vagy Full HD televíziókhoz. A HDMI összeköttetéssel a felhasználók mindig a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, mind Blu-ray, mind az 1080p felbontásra felkonvertált hagyományos DVD lemezek esetén.

A berendezés főbb jellemzői:

·    DVB-T MPEG4 HD kettős tuner
·    Két csatorna párhuzamos rögzítése
·    250 GB-os beépített merevlemez
·    Wi-Fi (Vezeték nélküli technológia)
·    DLNA (Digital Living Network Alliance) /CIFS
·    Lejátszás külső merevlemezről és felvétel külső merevlemezre
·    NetCast (YouTube)
·    1 GB belső memória a BD live-hoz

Az új LG berendezés 129 990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói ártól kapható.

Kulcsszavak: LG Blu-ray DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05