Web 2.0, diafilmvetítés, óriásgitár a Hegyalján

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 2. 21:26

A koncertek között is lesz élet az idén július 14. és 18. között 10 színpaddal megrendezésre kerülő Hegyalja fesztiválon, megtárgyalhatjuk a web 2.0 jelenséget, minden este diafilmeket nézhetünk, de lesz színház, vagy a közösségi oldalak világának elemzése is.

A rutinos fesztiválozók megszokhatták, hogy a délutáni-esti koncertek között sincs megállás a Hegyalján. Tavaly óta nyúlik ki a Hegyalja a fesztiválterületről és idén is a tokaji Paulay Ede Színházig ér, amit Szalóki Ági választott esti fellépése helyszínének. Idén napközben is érdemes megnézni a színházat, hiszen rock-relikviák – többek között a Metallica gitárja tekinthető meg itt – és 11 db, 2 méter magas, festett gitárszobor várja a borospincék felfedezésében elfáradtakat. A szobrokat – többek között – Kőhalmi Zoltán, Geszti Péter és a szentendrei excentrikus művész, Ef Zámbó színesítette meg.

Visszatérve a fesztiválterületre Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter és Beliczai Balázs stand-up komédiások osztják a szót, Szabó Gergellyel (akit az internetről sokan Hírbehozóként ismernek), a web 2.0-ról, közösségi szájtokról, közös alkotásról lehet majd beszélni. Tíz éve vonult le a Tiszán az a ciánszennyeződés, amit Magyarország egyik legnagyobb környezeti katasztrófájaként tartunk számon – erről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, és téma is lesz, aminek kapcsán az Országgyűlés Fenntarthatósági Bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kínos kérdéseire is. Török Gábor a Hegyalján elemez: a nemrégiben webre települt politikai elemző azokat várja majd a Hegyalján, akik nem csak a zöld politikában, hanem általában a politikában mélyülnének el.

A Pocoló Sátor évek óta legeredetibb nevű helyszín díj nyertese a Hegyalja Fesztiválon. Aki még nem tudná: a hűsölés enyhet adó helyen, a láblógatás függőágyról, az olvasás, a békés hangulat az mind pocolás. A Hegyalján pedig még több ennél: Papírerdő várja a festeni vágyókat, ahol ráadásul üzenni is lehet – hiszen a fák meg is lesznek számozva. Az Árnyékpark pedig ideális hely beszélgetni, ismerkedni napközben – és csak egy karnyújtásnyira található az üzeneteket gyűjtő fáktól. Olykor hideg limonádé, víz is jut a Pocolóban pihenőknek.

Minden este 10-kor kezdődik az esti mese diafilmről, Diával és Projekt Úrral. Napközben sem csak a hűsölni lehet a Pocolóban, de többek között homokba rajzolni is – amit ki is vetít majd a sátor csapata. A család legfiatalabb tagjával érkező hegyaljázóknak érdemes tudni, hogy a néhány hónapos jövevény etetését is békésen, diszkrét és kényelmes körülmények között lehet megoldani a Pocolóban.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38